Без изненади! Изгониха Цветанов от ГЕРБ с пълно мнозинство, като на конгрес на БКП!

България отблизо

Членовете на Националното събрание на ГЕРБ освободи Цветан Цветанов от всички ръководни постове, които заема. На 30 май тази година бившият депутат е подал заявление до председателя на партията Бойко Борисов.

„За” освобождаването му гласуваха 1046 делегати, „против” – 10. 11 от присъстващите се въздържаха. Съгласно Устава на партията, считано от 30 май тази година, той не е зам.-председател на ГЕРБ и зам.-председател на Изпълнителната комисия по право. От членство в Изпълнителната комисия на партията бе освободена и Румяна Бъчварова. Тя е подала своето заявление на 22 април тази година във връзка с поста си в Министерство на външните работи. Членството на Бъчварова в партията е било прекратено. Председателят на НС Цвета Караянчева и Тодор Тодоров от Силистра са новите членове на ИК на ГЕРБ, след като от нея бяха освободени Цветан Цветанов и Румяна Бъчварова. Избра ги конгресът по предложение на лидера Бойко Борисов.

Причината за изгонването на Цветанов е, че се забъркал в „Апартаментгейт“.

Логично е да попитаме тези 1046 делегати сега ли разбраха за многоапартаментчика?

Борисов сега ли научи за частния асансьор и мезонета, след като каза, че се срещат по домовете си и Цецо му е като роодно дете?

Или може би сега усети, че Цветанов върти далавери зад гърба му и се готви да му приватизира партийката.

И го изгони еднолично, а другите гласуваха под строй, защото кой ще се осмели да противоречи на Вожда?

Веднага ще го последва съдбата на Цецо…

Има ли диктатура в България?

Отговорете си сами!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *