И Естония удари гъбата на Брюксел! Идва ли КРАЯТ на ЕС?!

Свят

Естонският парламент изхвърли знамената на Европейския съюз  от сградата, и гласува два пъти против връщането на знамената с жълти звезди, в парламентарната зала за тържествени мероприятия и пресконференции. 

Спорът за присъствието на европейския флаг в законодателното събрание придоби идеологически характер: Видни функционери на управляващата партия, по чиято инициатива бе изнесено знамето, твърдят, че интеграцията в ЕС не е дала нищо на Естония, а само е разрушила нейната икономика.

Това предава електронното издание Rubaltic, като отбелязва, че „подобни хули спрямо „европейския избор“ досега не са чувани в Прибалтика“.

След пролетните парламентарни избори в Естония, новото ръководство на парламента разпореди отстраняването на флаговете на ЕС от залата за церемонии. Преди това те винаги се издигаха до естонските флагове, когато първите лица от парламента и страната влизаха в Бялата зала, където говорят с пресата.

Изпратената в опозиция още преди три години либерална и проевропейска Партия на реформите призова колегите си да размислят и да върнат жълтите звезди на син фон в Бялата зала на парламента.

„Парламентът е най-представителната сграда на Република Естония. Провежданите там мероприятия отекват в цялата страна. Затова решението да се изхвърли знамето от представителната зала не е ежедневно вътрешно решение. Знамето има символично значение. Символите означават нещо“, каза един от лидерите на реформистите, бившият естонски премиер Таави Рийвас.

Въпросът придобива политическо и идеологическо значение, защото е първата крачка преди започването на процедура по напускане на ЕС. Председателят на парламента, който е и заместник-председател на Консервативната народна партия Хен Пилоуас, който нареди да се премахнат флаговете на ЕС, реши да постави въпроса на публично гласуване.

В резултат на това, мнозинството от народните представители гласуваха два пъти, че не трябва да има символи на Европейския съюз в естонския парламент. А лидерът на естонската Консервативна народна партия и много нейни членове открито разкритикуваха Европейския съюз. Според тях естонската икономика няма никаква полза от ЕС. Точно обратното. ЕС е разрушил икономиката на Естония.

„Европа, все пак, се състои от толкова много различни националности и всички те са богатството на континента и хората в различните държави изобщо не искат Европа да стане някаква империя“, заяви Хелме и посочи, че естонците не харесват ЕС и Естония се обявява против опитите на брюкселската бюрокрация да отнемат властта от независимата национална държава./blitz.bg/

Това е резултатът от колониалната политика на Брюксел спрямо страните-членки на ЕС. И народите, и управляващите партии в много страни от Европа вече заявяват на висок глас, че или ще бъдат независими и суверенни държави, или ще напуснат Евросъюза. А след Брекзит, след пълният отказ на страните от Вишеградската четворка да се подчиняват на „решенията“ на Брюксел, след ултиматумът на Италия и опитите на Австрия да се освободи, всяко такова решение може да стане капката, който прелива от чашата. И страните да се разбягат от брюкселския ЕС, който убива народите.

istinata.net

Tagged

1 thought on “И Естония удари гъбата на Брюксел! Идва ли КРАЯТ на ЕС?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *