Цацаров призна с половин уста: Румен Радев и Нинова не са заговорничели с Решетников! Това е медийна пушилка!

България отблизо

Главният прокурор Сотир Цацаров най-после  коментира обвиненията, че  Корнелия Нинова и президента Румен Радев са имали  връзки с ген. Решетников.

„Към този момент в досъдебното производство за руска намеса в изборите ни няма данни Корнелия Нинова и Румен Радев са имали контакти с ген. Решетников, посочи главният прокурор. На въпрос дали има данни прокуратурата за нерегламентирани контакти на Корнелия Нинова с ген. Решетников по повод издигането на кандидатурата на Румен Радев за президент, Цацаров отговори:

„Има данни за намесата на ген. Решетников в много неща, които са свързани с ориентацията на политическия и не само политическия живот в България. Но нито личността на г-жа Нинова, нито личността на президента Радев, нито някакви несъществуващи техни  контакти с ген. Решетников, не са били открити от досъдебното производство. И до момента, в страниците на досъдебното производство няма каквито и да е доказателства в тази насока“, допълни още Цацаров.

Защо направи тези признания чак сега и защо остави толкова дълго да висят съмнения върху Нинова и Радев, главният прокурор не обясни.

Във връзка с истерията в Сливен, че ще се отнемат деца, Цацаров заяви, че има едно досъдебно производство на територията на Сливен, по което производство са интензивни разпити с няколко заподозрени лица. „Данни за участие на човек от пресцентър на Министерство на отбраната бяха казани в национален ефир. Те бяха казани от медия. Сигнал при нас било от граждани, било от институция в тази насока не е постъпвал. Ако някой, или този, който твърди, че това е така, е свободен да подаде такъв сигнал. В рамките на това, което правим на територията на Сливен няма данни за такова участие“, допълни още Цацаров. Той посочи, че има данни за участие на местни общности, лидери на местни общности и лидери на местни религиозни общности./blitz.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *