Алгафари пророкува: Неочакван политик ще направи правителство. Президентът държи коз в ръкава

България отблизо
На всички парламентарно представени партии им е много изгодно да не вземат властта. ГЕРБ и ДПС са запознати, че нещата отиват към Стефан Янев и че около него ще се направя правителство.
Въпросът е дали ДБ или БСП ще участват, ще бъде нещо като програмен експертен кабинет. Ще изкарат 5-6 месеца така с широко мнозинство. Това каза политическият PR Нидал Алгафари.

По думите му партиите са много по-сговорни, когато нито една не държи властта. „Много добър вариант е да си седи правителството, Радев да протаква и НС да приема закони. Ако президентът връчи третия мандат на Янев, значи иска да има правителство. Ако го връчи на всеки друг, значи няма никакъв шанс. Всички са се изпокарали грозно“, коментира той пред Нова телевизия.

 

Политологът Слави Василев смята, че Борисов много говори и нищо не казва, защото няма силата и възможността да повлияе на процеса, така че нещата да зависят от него. „Много партии в едно правителство показват, че системата се изчерпва. Ако ПП и ГЕРБ се разберат, не знам как хората ще отидат да гласуват отново, това е крайна спирка на път, който не води наникъде. Много малко вероятно е да има правителство в това НС“, заяви той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *