Американските ястреби готвят нов УДАР! Западни корпорации ВЕЩАЯТ края на…! Вижте на какво! И ВИДЕО!

Свят

Докато американският президент Доналд Тръмп обявяваше излизането на САЩ от ядрената сделка с Иран и яростно клеймеше ислямската република, обвинявайки я в лъжи, в опити да направи ядрено оръжие, въпреки съглашението с шест от най- големите държави в света, което й забранява това, и в поддържане на терористи, израелските военни за пореден път атакуваха с крилати ракети територията на Сирия.

Техният удар, според сирийската информационна агенция САНА, цитирана от topwar.ru, е  бил съсредоточен към южното предградие на Дамаск. Съвсем невинна жертва на ракетната атака е станало едно сирийска семейство.

Сирийската противовъздушна отбрана е прихванала и унищожила няколко от ракетите, които са летели към провинция Дамаск.

В социалните мрежи се появи видео, което е запечатало последствията от израелската атака в Сирия. На кадрите се вижда, че след удара на крилатите ракети, в предградието на Дамаск, Кисва, избухва силен пожар.

Източник от международното летище на ливанската столица Бейрут е потвърдил за РИА Новости, че в предполагаемия момент на ракетния удар, във въздушното пространство на Ливан са извършвали полет израелски самолети.

Прес-службата на Армията за отбрана на Израел отказва да коментира тези сирийски съобщения. Същата тази „Армия за отбрана“ обаче, по сведения на РИА Новости, е забелязала и съобщила за „подозрителна“ активност на ирански военни, намиращи се на територията на Сирия, в близост до израелската граница.

Веднага и във връзка с това, началник-щаба на армията е дал заповед за привеждане на армейските подразделения в състояние на повишена бойна готовност. В района на Голанските възвишения е разгърната системата за противовъздушна отбрана, а местните власти са организирали достъп на хората до бомбоубежищата.

Военно-въздушните сили на Израел пък, са ударили с крилати ракети Дамаск. За да се предпазят от иранските военни, които според тях се намирали близо до израелската граница.

Интересно защо не са ударили самите ирански военни, щом толкова се плашат от тях. Защо е трябвало да бомбардират населени жилищни райони на Дамаск?

Един от вероятните отговори е, че Израел просто се опитва, вероятно по заповед на големия брат отвъд океана, да предизвика огнище на следващо военно напрежение. Този път военният конфликт  трябва да е в Иран.

Кому е необходимо такова военно напрежение? Ясно е, че Русия няма интерес от такова нещо. Още повече, става дума за нейния най-близък партньор Иран, който беше плътно до Въздушно-космическите сили на Руската федерация в тяхната битка с терористите в Сирия.

На Москва в момента е изключително необходимо спокойствие и липса на каквито и да било конфликти. За да се справи окончателно с терористичната армия, създадена от Щатите и наричаща себе си Ислямска държава, която вилнееше досега в Сирийската арабска република.

Ясно е, също така, че на Израел и САЩ, макар и по различни причини, е необходимо разпалването на конфликти в района на Близкия Изток. На Израел такива конфликти са необходими, за да се справи със своя враг Иран. А на Щатите – за да не позволят на Русия да развие своите успехи в Сирия като прогони окончателно ислямските терористи от страната и я върне към руслото на мирното възстановяване.

Има и още една причина. Отвъдокеанският хегемон усеща, че статутът му на единствен повелител с имуществото и живота на народите, започва все по-застрашително да се срутва. Затова на Щатите им трябват конфликти. И то пълномащабни. И кървави. За да принудят Русия и Китай да фалират финансово. И да отстъпят. И да се подчинят на волята на Вашингтон. Вижте първото видео  ТУК

Но…не са познали. Защото нито Русия, нито Китай имат накъде да отстъпват. Те трябва да победят в тази битка с янките. Иначе страните им ще бъдат унищожени.

Следователно, изходът е предизвестен. САЩ и този път ще загубят. Защото народът им вече не иска да се бие, за да пълни джобовете на транснационалните компании и техните собственици.

Затова големите корпорации готвят кървава баня за своя народ и за света. Целият ход на събитията от последните няколко години сочи към това. Въпросът е дали ще успеят?

Ето и второто ВИДЕО

Автор Иво Македонски, istinata.net

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *