Американското посолство приветства решението на парламента за самолетите! Винаги ще подкрепяме България, обявиха новите ни братя

България отблизо

Посолството на САЩ приветства решението, прието днес от Народното събрание, за начало на преговорите за придобиване на самолети F-16.

Това съобщиха от Посолството на САЩ в България.

Съобщението дойде половин час след гласуването в пленарната зала.

„Очакваме да продължим да укрепваме стратегическото си партньорство с България, нашият съюзник в НАТО“, посочват от американското посолство.

 

Почти по същото време се получи и декларация от производителя на Ф-16 – Локхийд Мартин (Lockheed Martin).

 „Изтребителите Ф-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и НАТО“, се посочва в изявление на фирмата относно решението на българския парламент за започване на преговори за Ф-16 Блок 70.

От компанията посочиха, че приветстват решението на българския парламент за започване на преговори за закупуването на изтребители F-16 Блок 70.

„Изтребителите F-16 отговарят напълно на отбранителните нужди на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то поколение на въоръжение в алианса. Българската икономика и индустрия също ще спечелят от новоустановените дългосрочни отношения с глобалния технологичен лидер Lockheed Martin.

Ще продължим да подкрепяме правителството на САЩ и нашите нови български партньори по време на преговорите по договора“, каза Джеймс Робинсън, директор Международно бизнес развитие на Ф-16 в Lockheed Martin.

Как ще ни подкрепят, като ни продават това, което ни наредят ли? – питат в социалните мрежи.

Българи изразиха съмнение, че в посолството и компанията са знаели предварително резултатите от гласуването в парламента ни. Явно лобизмът е бил не само на ниво Борисов и Цветанов.

Ето какво пише и гражданин под псевдоним  Гошко:

„САЩ поздравява послушните си родоотстъпници Б.Б., Цв.Цветанов, Каракачанов  и онези 130 предатели на България , излъгали покорната си рая, и не пожелали да закупят за 2 млрд. лв от Франция самолетите Рафал или от Германия Юрофайтърите.

С 2 млрд. лв можехте да закупите и 15 броя най модерни китайски самолети Стелт, 4 о , та дори 5 о поколение, но вие паднахте на килима пред Козяк 16… Рядко, много рядко с се случва трима предатели от МС и 131 предатели от НС вкупом и едновременно да предадат България и ЕС… Смятам, че това е основание държавите от ЕС за пореден път да ви презират – и вас, истинските предатели, и тези, които ви избраха, а вие им се изплюхте в лицето. „

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *