Американците „откриха“ подводницата „Белгород“, която Русия изобщо не крие!

Свят

Подводницата „Белгород“ с ядрени торпеда „Посейдон“ плава близо до Колския полуостров на Руската федерация в Баренцово море. Освен ядрени торпеда руската подводница може да носи на борда си и неядрени Посейдони, които са също толкова мощни и разрушителни като ядрените си събратя.

 

Съобщенията, че руската подводница „Белгород“ е „изчезнала“ са преувеличени. В Арктика е открит ядрен торпедоносач. Това съобщава Naval News.

Припомняме, че „Белгород“ може да преминава по 1200 км на ден. Така след около 9 – 10 дни, най-смъртоносната подводница в историята може да изплува в топлите води край бреговете на Никарагуа.

Специалистите твърдят, че тя има на разположение шест Посейдона. Капацитетът на всеки, според ЦРУ, е около 10 мегатона тротил. Това е 10 пъти повече от мощността на една ядрена бойна глава „Сармат“ и 600-700 пъти по-мощна от бомбата, хвърлена над Хирошима. А неядрените бойни глави могат да предизвикат вълна цунами висока стотици метри.

Десет мегатона във всеки от 6-те Посейдона. Стратегически близо до САЩ.

Точно затова местоположението на руската подводница „Белгород“ попадна в заглавията на много световни медии. Най-вече американски. Никой не знае, обаче, дали подводницата носи оръжия за края на света. Изданията получиха снимки, които показват, че руската подводница работи на повърхността на водата в Баренцово море. Край бреговете на Колския полуостров на Руската федерация.

Анализатори смятат, че подводницата ще извърши тестово изстрелване на торпедо Посейдон, но без ядрена бойна глава, пишат медии.

В Руската федерация не се опитват много да скрият движението на подводницата. Като цяло движенията й в морето се наричат ​“очаквани“. Подводницата е наблюдавана в Баренцово море на 22 и 27 септември.

Подводницата „Белгород“ беше въведена в експлоатация от ВМФ на Русия през юли 2022 г. Това е една от първите й мисии на дълги разстояния. Подводницата е базирана в Северодвинск. На борда си носи междуконтинентални ядрени и неядрени торпеда. Има опасения, че когато такова торпедо бъде изстреляно, ще бъде невъзможно да бъде прихванато и унищожено.

На 3 октомври медиите съобщиха, че „Белгород“ е изчезнала от военноморската база, но това се оказа медиен блъф.

Украински войски се появиха в района на Луганск за първи път от няколко месеца, пишат агенциите.

Към момента е известно, че украински военнослужещи са навлезли на територията на селището Грековка, разположено на километър от границата на Харковска област. Точни данни за броя на украинските войници, забелязани в Грекивка към настоящия момент, няма, но очевидно става дума за малък отряд, за което свидетелства, между другото, снимка от място.

Съединените щати възнамеряват да прехвърлят 1000 танка в Украйна в близко бъдеще.

Има обаче някои много неприятни новини за украинската армия – поради изчерпването на танковете Т-72 от западните страни доставките почти сигурно ще включват много стари бойни машини, по-специално става дума за танкове М-55С и по-редки модели.

Продължаващите доставки на тежко настъпателно оръжие за Украйна показват не само, че Западът директно удължава конфликта, но и че въоръжените сили на Украйна имат много сериозни загуби сред бронетехниката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *