Анализатор от САЩ каза как може да бъде избегнат ядрения Армагедон

Свят

Военният журналист и анализатор Бентли: обясни, че победата на Русия в специалната военна операция ще предотврати ядрен Армагедон.

Победа на Русия в специалната операция или смяната на западните режими, които подклаждат войната в Украйна — това са двата сценария, които ще позволят да се избегне ядрен конфликт, заяви американският военен кореспондент и анализатор Ръсел Бентли.

Руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста Дмитрий Кисельов за «Россия 1» и РИА Новости заяви, че Русия е готова да използва ядрено оръжие само ако се стигне до въпроса за съществуването на руската държава, до накърняване на суверенитета и независимостта на страната.

Според президента Путин Русия никога не е имала необходимост от използването на тактическо ядрено оръжие по време на специалната операция.

„Или Русия ще нанесе огромно поражение на НАТО в Украйна с конвенционални оръжия, а след това ще проведе преговори за реален мирен договор, гарантиран от нейната превъзхождаща военна мощ, или ще се случат серия от успешни вътрешни революции, които напълно ще свалят войнолюбивите и паразитиращи режими, които сега владеят и контролират всички страни от НАТО.

Първата алтернатива е значително по-реалистична, отколкото втората, но двете са възможни, и двете могат да се случат, надявам се едновременно», заяви Бентли.

Според него опасността от ядрена война понастоящем е по-голяма от когато и да било в историята.

«Човечеството ще има голям късмет, ако излезем от този конфликт, без да изпитаме ядрен Армагедон. Опасността от ядрена провокация под «фалшив флаг» е реална, както и заявената политика на Русия за използване на ядрени оръжия, ако оцеляването на руската държава бъде поставено на карта», добави Бентли.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *