Андрей Райчев за САЩ: Започна гигантско фундаментално разцепване на най-силната и най-въоръжена нация в света!

Свят
Никога досега не се е случвало в България народът да иска едно, а на изборите да стане друго: ”Имало е купуване на гласове, имало е манипулации, но България иска Костов – на ти Костов, иска Виденов – на ти Виденов, иска Симеон – на ти Симеон, иска Борисов – на ти Борисов”.
Това заяви анализаторът и социолог Андрей Райчев.

Във връзка с предстоящите избори в България той каза пред БНР, че не трябва да се пипа избирателната система, защото според него тя работи добре и дава добри резултати.

Райчев коментира и събитията в САЩ: „САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но никой не можеше да допусне, че и при самите тях това ще се случи“.

„Разбира се, че изненадата е в драстичните събития, които се случиха – 5 трупа и нахлуване в парламента. Даже и в най-голямата криза в България не се стигна до нахлуване в Народното събрание, имаше счупване на вратата, но не и нахлуване“, уточни той.

Според него, САЩ е главният съюзник на България: „Това е страната, на която се държи нашата сигурност, защото НАТО е слаба форма на тяхното военно присъствие. Това е лидерът на свободния свят. Проблемите в САЩ са наши проблеми, със сигурност, за съжаление те са големи и сега започват“.

По думите на анализатора, демократите в САЩ смятат, че са победили с малко, но завинаги. Според него обаче не е възможно победа с малко, да бъде завинаги:

„Представяте ли си какво е 70 милиона срещу 70 милиона – по толкова са гласувалите за Байдън и Тръмп – при това, те не се понасят. Става дума за омраза, която многократно надвишава нашата поляризация БСП-СДС през 90-те години, а помните как държавата седеше на ръба на войната“.

Той подчерта, че разцепена нация не може да бъде силна и добави, че разцеплението е по-много важни въпроси – расов, полов и политически, за ролята на САЩ в света:

„Въобще не говорим за някаква повърхностна история – кой ще бъде президент. Става дума за гигантско фундаментално разцепване на най-силната и най-въоръжената нация в света. И нация, на която се държи редът в света сега, а тя пред очите ни изпитва тези гърчове“.

Райчев посочи, че демократите „не разбират докъде е докарана Америка“ и смятат, че са победили, а трябва веднага да вземат мерки за обединяване на хората в страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *