Бивш ПП министър: Тези избори белязаха началото на края на ГЕРБ, отливът е забележителен

България отблизо
„Тези избори белязаха началото на края на ГЕРБ. Отливът от ГЕРБ е забележителен. Хората показаха вот на недоверие. Те не жалят повече да бъдат баламосвани“. Това каза в предаването „Лице в лице“ Иван Христанов, съпредседател на „Единение“ и бивш зам.-министър на земеделието в кабинета „Петков“.

„Въпреки оттеглянето си, надявах се, че в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ ще надделее здравият разум. Критикувахме действия, които ще доведат до днешния ден“, обясни той.

„Изобщо не вярваме в изборните резултати на „Единение“. Наши екипи проверяват секция по секция. Виждаме проблемът, с който се сблъскахме през 2017 година. Има едни хора, които броят гласовете по угоден за тях начин“, посочи съпредседателят на „Единение“.

 

„Голямото разочарование е, че борбата ни през 2017 година и 2021 година да влязат членове в СИК, които да гарантират верния резултат от гласуването“, добави Христанов.

 

Според него партията ще продължи да надгражда. Следваща стъпка е съставянето на голяма коалиция, включваща Методи Лалов, Кремена Кунева, гражданско движение БОЕЦ, партия „Зелено движение“ и други.

 

„Притеснени сме от неадекватното отразяване на вота на гражданите, защото това обезкуражава хората“, коментира той.

 

„„Виждаме амбиция да се управлява. Тези хора казват, че искат лъвския пай, искат да определят бъдещето на България. Хората няма да се съгласят България да бъде ограбвана по начина, по който се случваше преди години“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *