Бивш шеф на „Кинтекс“ със скандални разкрития за износа ни на оръжие. Вижте чий подпис стои там!

България отблизо

Само за първите четири месеца след началото на войната в Украйна са изнесени по въздух над 4200 тона българско оръжие с подписа на Корнелия Нинова, каза в Националния пресклуб на БТА Александър Михайлов, бивш директор на „Кинтекс“ ЕАД.

Всички пратки са разтоварени на полското летище „Жешов“ (Rzeszow) на 70 километра от украинската граница. Това летище се посочва от чуждестранните медии за основен транспортен хъб за военната помощ за Украйна, каза Михайлов.

От март до юни 60 самолета са транспортирали българско оръжие до летище „Жешов“,  допълни той като се позова на информация, получена от МВнР.

Михайлов обвини бившия министър на икономиката Нинова, че е забавила два месеца разглеждането на сделки за износ на оръжие на обща стойност 1 милиард евро.

Ето и отговора на Нинова:

В момента с назначаването на министър Стоянов се възстановява модел. От първия ден се уволняват кадри на БСП – това е показателно за поведението на президента. Служебният кабинет на Радев възстановява модела на ГЕРБ и ДПС. Следващата стъпка на Стоянов е да уволни ръководствата на ДКК, на ВМЗ, на “Кинтекс“.

Това заяви пред bTV лидерката на левицата Корнелия Нинова.

 

Бившият вече вицепремиер посочи вчера, че служебното правителство на държавния глава е опит за реваншизъм към БСП.

 

“През февруари установихме, че директорът на “Кинтекс” Александър Михайлов е едновременно и търговски директор в частна фирма. ВМЗ-Сопот и председателят на Съвета на директорите също има отношения към тази фирма. Двете търговски дружества имат договорка – “Кинтекс“ да представлява ВМЗ в Египет. И двете търговски дружества се отказват от договорката и прехвърлят отговорността на частната фирма, която е собственост на бивш зам.-министър от ГЕРБ – Манолев”, посочи Нинова.

 

Според нея това се е случило под протекцията на Даниела Везиева, която беше служебен министър на икономиката по време на втория служебен кабинет през 2021 година.

 

Лидерката на левицата отново повтори, че страната ни трябва да възобнови преговорите с “Газпром”. По думите й създаденото напрежение в сферата на енергетиката е изкуствено. Има проблем с доставките на газ, посочи Нинова, но призова на въпросите да отговаря бившият вече енергиен министър Александър Николов.

loading...

Tagged

2 thoughts on “Бивш шеф на „Кинтекс“ със скандални разкрития за износа ни на оръжие. Вижте чий подпис стои там!

  1. Не, г-жо Нинова,това не е реваншизъм,това е ,,изчегъртване“ на статуквото-ГЕРБ,ДПС и……..БСП.Сега всички хора ще разберат що за стока си!През всичките години на управление на ГЕРБ,Вие не бяхте никаква опозиция а си играехте играта наравно с тях.Е,вече Ви лъсна истинското лице.Аз, като човек който е потомък на истински социалисти,а не такива като Вас,се отричам от Вас и преминавам в редиците на партия ВЪЗРАЖДАНЕ!

  2. Просто се взе много насериозно госпожата. Но със себе си повлича цяла една партия. Това не е добре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *