Близнашки: Протестърите предадоха България! Ако не бяха те, САЩ нямаше да ни разследва и да ни лепне този срам на челото!

България отблизо

„Нека да се осмислят нещата в дълбочина. Мисля, че у нас се вдигна твърде много шум. Създава се една истерична обстановка. Много малко хора обърнаха внимание, че представителят на ЕК заяви, че не е обсъждан въпросът за ответни действия срещу САЩ“.

Това заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки в отговор на въпроса какво ще се промени след санкциите, наложени на страната ни по закона „Магнитски“.

По думите на професор Близнашки всяка държава трябва да се опита да въведе ред на своята територия. „За България тези санкции ще имат голям отклик. Ние не си даваме сметка до каква степен тези събития- започнали с протестите миналата година, окаляха обществения образ на страната“, посочи той.

„Ще се сменят лицата, но начинът на управление това е нещо много сложно. Има една дума, която си пробива път. Всъщност това е едно явление – „клиентелизъм“. България е от тези страни, в които богатството се създава чрез държавата.

Тези, които получават поръчките, а това обикновено са фирми, близки до властта, и получават едно привилегировано положение. Този модел не го е измислил Борисов. Той се прилагаше и при предишни правителства. Не става дума за нещо извънредно и уникално“, посочи той.

Борисов не е навредил на страната, а само е копирал част от начина на управление на други партии.

„Миналата година се създаде една истерия, че едва ли не ще сложим ново начало. И оттук идеологията за „изчегъртването“. Всичко това ще има много тежко последици за страната„, допълни професор Близнашки.

Tagged

1 thought on “Близнашки: Протестърите предадоха България! Ако не бяха те, САЩ нямаше да ни разследва и да ни лепне този срам на челото!

  1. Вярно е! Такива Лекета ще се премахнат! НО по назидателно ще ,е ако се вкарат в Затвора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *