БОЕЦ призова: Да се изгони Митрофанова, да се събори паметника на Съветската армия, а за Радев – импийчмънт

България отблизо
„Къде са лидерите на ПП-ДБ, за да защитят собствения си премиер и правителство?“ С този въпрос започна коментара си пред БНР Георги Георгиев, председател на Гражданско сдружение БОЕЦ.

По думите му те дължат на гражданите категорична и ясна заявка:

 

„Това е логичното действие – да защитят правителството и премиера Николай Денков. Тях ги няма, а оставят да бъде лидиран процесът от Борисов и Пеевски, които подготвят терена, за да се явят в следващите дни като спасители, които ще решат проблема. Това трябва да бъде разобличено“.

 

БОЕЦ организира в 18 часа протест пред Посолството на Руската федерация в София, съобщи лидерът на сдружението.

„Всичко, което се случва в Украйна, включително и с тяхната продукция, зърното на Украйна, е следствие на войната срещу Украйна. Единственият отговорен за тази война е Путин и Русия. Но никой не протестира срещу причината, протестират срещу следствието. Затова решихме нашият протест да е пред руското посолство. …

 

Поставяме въпроси за незабавното изгонване на Митрофанова (Елеонора Митрофанова – посланик на Русия в България), темата за импийчмънт на Румен Радев, темата за демонтаж на МОЧА/ПСА, темата за руската агентура и зависимости в българските служби и институции“, коментира той.

 

Георги Георгиев подчерта, че проблем на протестиращите пред Министерския съвет не са сегашното правителство и ресорните министри в него:

„Самите те казват, че техните проблеми са от дълги години – 10-15 години. … Украйна не е част от техните проблеми. За съжаление, дребните и средни земеделски производители отново ще останат излъгани. Ние реагираме, за да поставим фокуса върху истинските проблеми и да изобличим лъжите. Мантрата, че украинското зърно щяло да ни залее, беше разобличена, но те веднага смениха аргумента – не искали украинско зърно, защото било пълно с тежки метали и обеднен уран, след което и това беше разобличено, защото такъв внос има и в други страни от ЕС, нима там ще позволят такова зърно да бъде предлагано на техните граждани“.

loading...

Tagged

2 thoughts on “БОЕЦ призова: Да се изгони Митрофанова, да се събори паметника на Съветската армия, а за Радев – импийчмънт

  1. Изглежда и тоя е взел да се гуши от парите на Байдън!Защо пък , то половината ни политици са на американска ясла!

  2. Нещастник ! Докога Господ ще ги търпи на тази Земя ? Явно ние не можем да се отървем от тези човешки подобия .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *