Божанков: Президентът наказва нас, но ние ще го накажем утре!

България отблизо
”Назначението на Никола Стоянов го давам за пример на човек, който е там с една единствена цел и то е да удари БСП” . Така Явор Божанков от БСП коментира поста на икономическия министър в служебния кабинет.

Той припомни, че той е в тежък конфликт с БСП, уволнен от ръководството ѝ и като такъв има личен мотив за реваншизъм. „Никой няма съмнения, че този човек е подбран и селелктиран със задачата да удари БСП”, посочи отново Божанков пред NOVA NEWS.

„Но той е там не просто персонално да удари лидера на БСП, а той е там, за да свали резултата на тази политическа сила като част от един по-голям план, защото служебният кабинет има огромна роля в това дали ще се формира или не и какъв кабинет ще се формира в следващия парламент”, посочи Божанков. По думите му служебните кабинети могат да създадат архитектурата на следващия кабинет.

„Удар срещу БСП ще доведе до следния резултат: Или ГЕРБ да стане първа сила и да формира мнозинство, или тези, които тръгнахме по пътя срешу корупцията, да успеем да направим, но без троянските коне, като ИТН, който в крайна сметка събори правителството“.

На въпрос дали тримата министри от БСП в служебния кабинет – Крум Зарков, Явор Гечев и Весела Лечева – трябва да бъдат наказани, Божанков каза, че ще го реши колективният орган. Утре Националният съвет на БСП ще се събере и колективно ще го обсъди, посочи той.

Божанков коментира индиректно и уволнението на Гергана Алексова от поста ѝ на зам. директор в НКЖИ. Той пренесе отговора си към Софийска стокова борса и заяви: „Една от най-големите схеми в държава е търговията на държавни дружества през нея. Твърдя, че цялата държавна машина – от НКЖИ и БДЖ, МВР – горива, стоки – как купува и продава държавата въобще, почти 90% от държавния оборот минава през тази борса. И ако човек погледне договорите през тая борса и види на какви цени са сключвани, ще се хване за главата“.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.