Бойко Борисов: Хакерите са айдуци! В държавната администрация остават най-глупавите!

България отблизо

„Има процеси, които не можем да ги предотвратим. Както всичко в живота – много трудно нещо се гради, но много лесно се унищожава“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на форума „Взаимодействие между публичната и частна сигурност за противодействие на киберзаплахи“.

Както мразим крадците и убийците, така трябва да мразим и хакерите“, разкри Борисов. 1500 лева е заплата за ИТ-специалист в ГДБОП. В частния сектор е около 10 000 лева.

Само човек с голяма кауза може да дойде да работи за нас, в държавната администрация, подчерта Борисов. Хакерите атакуват банки, застрахователни компании и поставят хората под риск. Трябва да има нетърпимост към тези неща, смята министър-председателят.

Имаме предложения от други държави да ни защитават от хакери. Разговорът започвал от няколко стотин милиона нагоре. Както във всяка борба с престъпността се опираме на гражданите, заяви премиерът. По думите му се движим се след хакерите.

В днешната ситуация можем да работим само съвместно, подчерта премиерът на борците срещу кибератаките. Според него има основания за критики,че не се слагат средства за защита и в заплати.

При конкурсите за работа в държавната администрация оставал най-глупавия. Затова с финансовия министър се обмисляло на някои души, ангажирани с киберзащитата да има значително увеличение на заплатите. Като ги гледам тези юнаци тръпна как ще опазим суперкомпютъра, каза Борисов като поясни, че очакваме ние да пазим суперкомпютъра на ЕС. В мрежата не е толкова анонимно, подчерта премиерът.

Вече и колите се крадат с дистанционно, не с механични ключове, както преди. Крадците били много добре обучени, имали много висока компютърна грамотност. Но иначе пак си оставали айдуци, недоволен е Борисов./news.bg/

Коментар на ИСТИНАТА: 

Въпросът, който изниква е, твърде категоричен. Поради какви причини държавата, която е много по-мощна от всеки частник, не може да даде подобаващи заплати на компютърните специалисти, а ги принуждава да се врат в частния сектор или да стават хакери?! Защо в държавната администрация остават най-глупавите?!

Ако Борисов не знае отговорите ще му помогнем. Ами защото ГЕРБ за цели 10 години управление не си мръдна пръста да възстанови и развие българската икономика. Държавата ни е в ръцете на няколко големи чужди корпорации, които изсмукват печалбата и я изнасят в чужбина. „Дънди Прешъс Метълс“ например, ни измъква всяка година злато и други ценни метали за милиарди долари. Само това ако беше в ръцете на държавата, ние щяхме да сме стабилна и уважавана страна.

Само че западните господари на Борисов не го държат премиер вече 10 години, за да направи родината ни богата и просперираща. Те го държат, за да ни унищожава. Затова нямаме пари за нищо. Нито за пенсии, нито за заплати, нито за компютърни специалисти. Но Борисов го знае.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *