Бойко Ноев обвини властта в…путинизъм и предателство

България отблизо
Ние сме преклонили глава, ние се страхуваме, въпреки че Русия вече ни обяви за враг. Просто България е несолидарен и колеблив съюзник на НАТО. Това каза по НТВ експертът по национална сигурност и бивш военен министър Бойко Ноев.

По думите му бъдещето на Българската армия „не е в миналото и не е в ремонта на старата руска техника“. „Руските оперативни групи са в България, защото путинизмът е проникнал във всички пори на българската власт – служби, прокуратура, изпълнителна власт“, коментира още бившият военен министър.

 

Той е категоричен: „Никой няма да нападне България, няма причина, защото ние не сме заплаха. Освен това България е и член на НАТО. Категорично никой няма да нападне България и това трябва да бъде съвършено ясно“.

 

Той упрекна държавата в закъснението си да извърши бърза модернизация на армията и нужното превъоръжаване, както сториха всички останали страни от Източна Европа, давайки конкретен пример с Полша, която дари 200 руски танка на Украйна, за да получи в замяна нови машини.

 

На въпрос защо към България не е била отправена оферта, при която страната ни да предаде на Украйна стара военна техника и да получи по-модерна от НАТО, Ноев посочи като причина „голямото влияние на путинизма у нас“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *