Борисов: Аз съм болен, но работя, моите депутати също, няма да се затваряме!

България отблизо

Разпоредил съм утре на моите депутати да разгледат възможността ДДС на ресторантите за храните, които разнасят по къщите, да стане също 9 %, както е по самите ресторанти.

Това каза премиерът Бойко Борисов във видео, публикувано в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Стараем се с всички условия, които държавата има възможност, да го правим. Да, Германия отпуска 10 млрд. евро на бизнеса си, но вижте какви са данъците в Германия и какъв е БВП и сравнете с едва проходилата през последните 3 години стабилност в България“, допълни той.

Категорично съм против пълното затваряне или каквото и да било, свързано с ограничаване на хора. Много е важно всички ние като един да разберем, че ако се пазим, няма да се налага да се забранява. Няма да има забрани. Като общество и като граждани нали обичаме все да даваме пример с Европа. Ето, Европа какво прави. Да направим същото и ние, но без такива категорични забрани, за да може бизнесът да работи“, каза премиерът.

Според него при добър ред, няма нужда да се затварят фитнесите и фризьорските салони, както и да се ограничават ресторантите, когато хората вътре спазват необходимата дистанция.

„Да, тези, които искат да се струпват, да скачат, да се целуват, да пеят един срещу друг без маски, трудно можем да го разрешим и това ще бъде затворено.

Пазари, паркове, градини, всичко, това трябва да работи и самите хора трябва да се контролират, за да не се налага, каквото и да било друго“, подчерта Борисов.

Той заяви, че пълното затваряне за него е абсолютно недопустимо и не иска в България да се случва, въпреки огромния натиск на хората. „Ако ни е страх, то тогава да взимаме мерки. Осигурили сме лекарства и медицински състав. Нека заради тях да спазваме карантината“, каза още премиерът.

Борисов отбеляза, че в момента е от другата страна на вируса.

„Вече стана четвърти ден, в който съм болен, но мога да си изпълнявам задълженията и ги изпълнявам, спазвам стриктно предписанията на лекарите, не се срещам с никого“, посочи той.

Министър-председателят допълни, че в самоизолацията си даже сам се е научил да прави лайфстриймовете си в социалната мрежа.

Той призова да пазим лекарите и да сме дисциплинирани.

 

На Европейския съвет всички застанахме с декларация зад Еманюел Макрон и френсикя народ, осъждайки терористичните актове, каза премиерът Бойко Борисов във видеото.

„Тече Европейският съвет. Искам да запозная сънародниците с това, което се случва в момента в ЕС. Едно от най-важните неща е всички застанахме с декларация за Еманюел Макрон и френския народ, осъждайки терористичните актове“, каза Борисов.

„ЕК е свършила много работа, много навременна среща, но аз в своето изявление отново споменах, че това можеше да бъдат решения, взимани още юли- август месец и сега да сме много по-подготвени като съюз, а не сега тепърва да общуваме по различни теми“, допълни още премиерът.

loading...

Tagged

1 thought on “Борисов: Аз съм болен, но работя, моите депутати също, няма да се затваряме!

  1. Вие няма „да се затваряте“, Борисов – НАРОДЪТ ЩЕ ВИ ЗАТВОРИ!!! Пък като казваш, че всички обичате да казвате какво прави Европа, не си затваряй очите пред факта, че цяла Европа ПРОТЕСТИРА срещу безумната истерия, раздухвана умишлено с цел ПЕЧАЛБА от т. нар. пандемия Коронавирус, както ви е изгодно да наричате поредния грипен вирус и да третирате народите си като безмозъчни същества!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.