Борисов бесен: Ей сега ще изхвърля тия от КЕВР! Как така ще вдигат парното без да ме питат?

България отблизо

Още днес ще се опровергае прогнозата за 20% увеличение на парното. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти по време на инспекция на завършения обходен път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, става ясно от видео в профила на министър-председателя в социалната мрежа Фейсбук.

Той припомни, че България е успяла да договори намаление в цената на природния газ с „Газпром“ в размер на повече от 42 % и то със задна дара.

„Ще обсъдя с колегите, и без това им е изтекъл мандатът, ще сменя КЕВР. Такива глупости не може да стават и през седмица-две да се говорят за такива неща. Говорят за бъдеще време, ако станело нещо, еди-какво си. Те излизат и казват: ще вдигнем с 20 % цената на „Топлофикация“,“ ядоса се премиерът. И без да са ми казали. Без да са ме попитали!

 

Министър-председателят се ядоса на въпроса за парното. „Кой ви накара сега да питате това? Ние ви правим мостове, тунели, пътища, ти ме питаш за разцепление“, негодува той.

„Към днешна дата имаме 42% намаление на цената на газа и то със задна дата“, каза още Борисов и добави: „Такива тежки преговори водихме с „Газпром“ и свалихме цената на газа не с 4%, а с 44%.“

„Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигаха, и при Орешарски не вдигаха цената, и като всеки един продукт – това се плаща. Или ще влязат в час да говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да опровергават, днес сега ще го опровергават“, допълни министър-председателят.

Странно е изказването на Борисов при положение, че на хартия КЕВР е независим регулатор и той лично не може да се меси в работата му.

А още по-странно е, че се сърди, че на са му докладвали.

Иначе живеем в демократична държава, но явно решенията ги взема един!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *