Борисов бесен: Който има къща за гости с крадени пари да ги връща и да върви на прокурор! За пръв път чувам, че са откраднали 10 милиона евро!

България отблизо
Премиерът Бойко Борисов е бесен на далаверите със стопаните на къщи за гости, които са ги вдигнали с европари, но не ги използват по предназначение, става ясно от правителствената стенограма.

„Има ли виновни – да се уволняват и да се дават на прокурор веднага, безкомпромисно!“, разпореди Борисов пред министрите. Това стана ясно на днешното правителствено заседание. Къщите са изграждани по Програмата за развитие на селските райони в предишния програмен период 2007 – 2013 г.

 

Премиерът изтъква, че целта на програмата е била да подпомага туризма и много от къщите се използват по предназначение. За съжаление винаги се намира някой, който да опорочи програмата и затова към днешната дата ние новата програма не я отваряме, посочва Борисов.

 

Министър-председателят отбеляза, че се проверяват всички къщи. Разпоредил съм и бизнес-плановете да им проверят, защото по бизнес-план те трябва да имат определен брой нощувки, дали са спазени или не, добави премиерът Борисов.

 

Пред медиите по-рано земеделският министър Румен Порожанов съобщи, че в стария Програмен период 2007-2013 г. има построени 746 къщи за гости, които са в населени места,извън националните курорти, а до момента са проверени над 110 от обектите. Установени са далавери да над 1 милион лева.

Въпросът е защо чак сега се прави проверката и никой ли не е следил тази програма как се изпълнява.

Или просто всички са си затваряли очите, а сега реват,  че току що са научили!

И как пък Борисов е разбрал само и точно от медиите за поредната далавера и досега не чул – ни видял?

Някой вярва ли му?

Ние – не.

 

Tagged

1 thought on “Борисов бесен: Който има къща за гости с крадени пари да ги връща и да върви на прокурор! За пръв път чувам, че са откраднали 10 милиона евро!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *