Борисов излиза в карантина? Вижте с кого е контактувал и защо се сеща чак днес!

България отблизо

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви, че влиза в самоизолация след контакт с човек, заразен с коронавирус.

Тя съобщи това днес на страницата си в Twitter. „Получих информация, че човек, с когото срещнах миналия вторник, е носител на коронавирусна инфекция. В съответствие с действащите разпоредби ще се самоизолирам до сутринта на 6 октомври“, написа тя и отбеляза, че очаква резултатите от теста си.

Според действащите белгийски разпоредби самоизолацията след контакт с лице, за което е потвърдено, че е заразено с коронавирус, трябва да продължи седем дни, през които трябва да се получат два отрицателни теста.

Припомняме, че миналата седмица българският премиер Бойко Борисов бе в Брюксел, където участва в извънредното заседание на Европейския съвет. Заедно с редица европейски лидери там той контактува с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Днес в ЕП предстоят дебати по внесените сигнали от Елена Йончева и Радан Кънев сигнали за корупцията в България и нарушаването на основните човешки права.

От дни се говори, че Борисов ще се укрие от дебата, а сега начинът как му пада буквално от небето.

В социалните мрежи вече вървят залози ще се самоизолира ли министър-председателят, докато мине бурята.

И ще се опита ли по този начин да отложи отговорите под предлог, че може да е заразен?

Повечето смятат, че това ще се случи и у нас ще се появи новият Тръмп.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *