Борисов изнагля! Ще ПРИЕМА Истанбулската конвенция! Никой няма право да ми се меси!

България отблизо
Категорично ще приемем Истанбулската  конвенция, заяви Борисов нагло от Давос, където развява гащи, този път на Световния икономически форум.
Не разбирам кой и защо иска референдум за нея! Този референдум ще трябва да има два отговора ”За” или ”Против” да си бием  жените и децата. Как така ще се излагаме пред Европа и ще питаме народа такова нещо, затръшка се премиерът, който явно не е чел изобщо документа и  както винаги сляпо изпълнява нарежданията на ЕС.
 Ние ще я приемем тази конвенция с резерви, ще си имаме едно на ум, за да може всички да са спокойни, заяви Борисов, без да уточни какви са резервите и каква ще е ползата от тях. Защото веднъж подпишеш ли, никой не те пита за резервите.

„Дето се вика и арменския поп я е приел тази конвенция, само ние се опъваме“ – показа чувството си за дебелашки хумор любителят на суджуци. И допълни:  „Аз винаги съм работил и в диалог с обществото и църквата. И сега правя същото.

Надали има по-религиозен човек в цялата държава от мен. Така че опонентите ми да се замислят и малко от малко да си пестят думите! Да идат, да запалят по една свещ, да се пречистят и да се сетят,  че ние не можем да не защитим жените и децата!“, удари се в гърдите  Борисов.

„Конвенцията е за закрила на слабите и уязвимите, на жените и децата. Всичко останало в документа съм готов да го приемем текст по текст, точка по точка и то с резерви, за да са спокойни всички и да няма – не чух, не разбрах, ще протестирам!  Ще питам и църквата, и мюфтиите какво толкова има в нея, какво ги смущава. Аз не съм смутен от нищо!“.

Е това вече е наглост! Е на това Алеко му викаше пълно перде.

Винаги съм работил в диалог. Като работиш в диалог, спри това подписване!

Не стой върху магарешкия си инат!

Срещу текста скочи БПЦ, скочи Главното мюфтийство, Католическата църква, скочиха обществени организации, партии, скочи народът!

Борисов обаче съзря заговор от БСП. „Те са двулични  в Европа говорят едно, в България гласуват друго“,  обвини ги той. И намекна, че са разбунили църквата, мюфтийството, католиците и цялата страна. А как са успели и патриотите да омотаят в мрежите си, не спомена.

Ние от ГЕРБ ще подпишем конвенцията! Това ще стане прозрачно и с резерви, но ще я подпишем!

И понеже дори депутати от ГЕРБ и самият Вежди Рашидов се обявиха против, явно Борисов сам ще я подписва. С принудени чрез смс-и депутати.

Това вече е диктатура.

Един човек решава вместо цял народ.

Докога ще му позволяваме да си вее коня?

Или по негов съвет да се оплачем на…арменския поп!

Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

11 thoughts on “Борисов изнагля! Ще ПРИЕМА Истанбулската конвенция! Никой няма право да ми се меси!

  1. Когато искаш защита на жените и децата. децата накарах институциите си да работят тиква такава.

  2. Борисов нагло лъже за резервите. В конвенцията има член. Резерви и е указано точно за какво може да се направят резерви. И спорните членове, касаещи социалния пол, обучението на децата в изкореняване на стереотипните роли на мъжа и жената не са сред тях.
    За това че НПО-тата ще контролират държавата също не е сред тях.

  3. АКО Е КАЗАЛ НЕЩО ПОДОБНО ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА! НЕ НИ ТРЯБВА ДИКТАТОР!

  4. Да си слага феса, да върне ограбеното от държавата, да си взема ибрика и да се цани за евнух при падишаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *