Борисов към Радев: Като падне от власт аз ще му протестирам под прозореца!

България отблизо

Хората на Радев ме сготвиха с помощта на една прекрасна госпожа, това е ченгеджийски номер. Не случайно той непрекъснато говори за чекмеджета. За мен случаят е приключен. 

Това каза премиерът Борисов по адрес на президента Радев по време на инспекция на строящ се пътен възел в страната.

 

„Човек като говори трябва много внимателно да мисли за себе си.

Аз съм готов и много пъти съм изяснил как коварно неговите хора (на Радев) ме сготвиха по един много елементарен начин с една прекрасна госпожа, която и да е, да щрака в мое отсъствие. Направиха го по перфектен начин. Шапка им свалям. Много добре бяха изучили ситуацията. Години наред са се готвили за един подобен момент. Грешката им беше, че пуснаха клипа, в който се снима спалнята, къщата, сервизните ми помещения, в мое отсъствие. Защо ще си държа пачки в чекмеджето, като до вратата на стаята има каса? Аз я заварих и тя още си стои там. Но като ченгеджийска операция я направиха фантастично. Не случайно само той (Радев) го повтаря, защото най-близко негово обкръжение го свърши. Някой записвал, пускал нещо незаконно.

А неговите записи и есемеси и прикриването на проверка са със законни специални разузнавателни средства. Като говорим за едните записи, ще говорим и за другите. Полза има ли от това? Не. За мен случаят е приключен. Не мога да отрека, че го направиха по брилянтен начин“, добави Борисов.

 

 

Борисов отказа да разговаря с Румен Радев, защото не го възприема вече като равноотдалечен президент, а като партиен лидер.

И се обърна директор към него:  „Аз, като дам оставка, какво ще си говоря с тебе? Аз ще дойда под прозорците ти. Ти не си президент! Ти си партиен лидер, какво да правя при тебе?!“, отсече Борисов пред журналисти по повод ултиматума на президента Радев, че щял да разговаря с него едва след оставката на правителството.

Борисов каза още, че диалогът между Министерския съвет и Президентството върви. „Коментираме генералитета, посланиците и мероприятията заедно”, допълни той.

 

Премиерът обясни продължаващите протести с оставането на много партии извън парламента – именно те сега „загряват около пистата“, за да наберат избиратели. „Проблемът на сегашната ситуация е, че много от извънпарламентарните партии се разцепиха и не можаха да влязат в парламента. Оформиха се нови политически проекти и те не са в парламента. И сега за няколко месеца са длъжни да загряват около пистата, за да подберат повече избиратели. Така че те няма да спрат, разбирам ги, това е изцяло в тяхна полза, но не означава, че на всеки, на който му се приискат избори, ние трябва да провеждаме такива.

Миналата година имахме два, само след няколко месеца ще има редовни. Всички, които искат да влязат в парламента, аз ги познавам много добре. Едни са ми били вицепремиери, други са ми били министри, трети са ми били в екипа, знам им качествата“, добави премиерът.

Борисов уточни, че засега не планира повече ремонт на кабинета.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *