Борисов: Мафията се вижда коя е и тя е на улицата. Аз истинските протестиращи винаги ги изслушвам и им решавам проблемите! Тези са платени!

България отблизо
”Уважавам протестите на хората. Няма до сега случаи на протестиращи, които да са искали нещо от правителството, в които те да не са били посрещнати, да не са били изслушани и да не им е бил решен проблема, но без тези провокатори, които се явиха в един момент, хвърляха бомби по полицаите, къртеха София и безспорно има платени от тях.”

Това заяви премиерът Бойко Борисов под съпровода на камбанен звън в отговор на въпроса кого е визирал, когато е нарекъл протестиращите „мафия“.

 

Премиерът Бойко Борисов е в Кърджали. С него е и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Те присъства на освещаването на нови постройки на манастир ”Свети Йоан Предтеча”.

 

Премиерът коментира събитията в страната след като преди това обилно заля журналистите с похвали за себе си и управляващите.

 

„Не трябва да се смесват едните с другите. Към едните изпитвам уважение, а към другите неприязън, който няма да спре.“, допълни той.

 

На въпрос коя е мафията, който му иска оставката, Борисов отговори – тя се вижда.

С удоволствие бих коментирал протестите, ако едната вечер говори потенциалния им социален министър, после финансовия, да ги сравните с нас, а те искат ковчези и бесилки.

„В ада, на българския казан няма охрана.“, каза още премиерът.

 

Във връзка с полицейското насилие на 2 септември Борисов заяви: „Най-строги са наказанията към полицаи, които се превишили правата си, но вие видяхте с каква ярост бяха атакувани полицаите. Така че нито едното е правилно, нито другото. Надявам се имате възможност по видеобмена да видите какво става – как в Париж се справят полицаите,  как в Берлин се справят полицаите, как във Вашингтон се справяте полицаите. Разбирам, че искате да ни вкарате в полцейско насилие, но този път бяха насилени полицаите.“

 

Tagged

1 thought on “Борисов: Мафията се вижда коя е и тя е на улицата. Аз истинските протестиращи винаги ги изслушвам и им решавам проблемите! Тези са платени!

  1. най-после си призна, че си слуга на мафията, защото тя те е избрала, но защо на протестите , които те доведоха на власт нямаше провокации, за какво ни шепне това?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *