Борисов: Можехме да дадем парите за пенсии и заплати, но пилотите ни са по-ценни и трябва да имат най-добрите самолети!

България отблизо

Ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от плана Юнкер и за България заработи много добре. Много инвестиции сме направили.

Щом народът има вицепремиера Каракачанов, аз имам министрите Горанов и Караниколов. Това заяви премиерът Бойко Борисов на бизнес закуска с представители на Американската търговска камара.

„Закупихме за нашите пилоти най-доброто в света. Не се изкушихме да дадем по-малко пари. Можеше и да ги дадем за пенсии и заплати, но нашите пилоти заслужават най-доброто. Всички съседни държави са въоръжени с F-16. Беше подло, защото ни обвиниха в лобизъм за сделка между българското и американското правителство. Никога, по никакъв начин не е ставал разговор за нещо, което да прилича дори на лобизъм. Във всичките ни разговори са участвали и посолството, и американските власти. Беше подло, но с финансовия министър, както и с министъра на отбраната, го направихме необратимо“, каза той.

Нима е лесно да направиш колектор за газов хъб? Той се строи. След 10-тина дни ще ги покажем и са впечатляващи“, добави още Борисов, без да уточни какво ще покаже.

„Аз имам редкия шанс за вицепремиер да имам историк в лицето на Каракачанов. По темата трябва ли Северна Македония да влиза в ЕС и НАТО сме на едно мнение“, добави Борисов.

„Няма лоши инвестиции, но са ни любими тези, които предлагат много работни места и високи заплати. Европа се отърсва от старите си доспехи и се ориентира към Запада. / ?!/

Ние не правим нищо без нашите съседи и другите ни партньори. И в енергетиката има голям шанс да направим големи проекти. Имах близо час разговор с Помпео по тази тема“, сподели министър-председателят.

Борисов играе една от най-популистките игри.

Успява винаги да противопостави едно съсловие на друго.

Сега постави пилотите пред пенсионерите.

Не може всички да са добре, затова другите ще почакат.

После ще вдигне на пиедестал моряците, защото ще купува военни кораби.

След това танкистите ще са на почит, защото ще купуваме танкове.

Всъщност обаче това е заповедта на НАТО да се дават пари за отбрана и Борисов никога не имал намерение да увеличава пенсии и заплати.

Лицемерието пак взе връх.

В необозримо бъдеще ще летят осем нови самолета.

В същото време народът ще мре от глад и студ.

Това пък е политиката на ГЕРБ.

Беден народ най-лесно се управлява.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *