Борисов нападна Радев заради речта му за Гергьовден. Тия работи да ги каже на Путин, не на мен!

България отблизо

Навръх Гергьовден премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отново влязоха в задочен спор. Повод за това бяха думите на държавния глава, които той изрече от „Дондуков“ 2.

„Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение. Успешно поколение и достоен живот не се постигат с насаждане на страх и примирение. Силна и модерна държава не се гради с апатия, а със смелост и дръзновение, затова нека днес почетем всекидневната храброст на достойния българин, онзи който изрича истината и който не се примирява с несправедливостта и произвола“, заяви по-рано днес Радев.

 

От своя страна премиерът Бойко Борисов, който изненадващо се появи в Црънча, където присъства на демонстрациите на военните навръх празника на българската армия, отвърна на нападките на Радев.

„Това явно не е за мен, а е към президента Владимир Путин, защото той направи така, че Русия да живее в страх. 10 000 заразени на ден, премиера му и министрите му са заразени.

Може и да са думи и упрек към британския премиер Борис Джонсън, американския президент Доналд Тръмп, германският канцлер Ангела Меркел, италианския премиер Джузепе Конте – към всички и цялата Европейска комисия (ЕС), които всеки ден регистрират още много болни от коронавирус“, категоричен бе Борисов.

„Какво съм уплашил? Кой? Всеки ден давам личен пример! Всеки ден съм сред хората. Защо казват, че плаша хората да не излизат като аз не съм казал такова нещо“, допълни премиерът.

Б.Р.

Коментарът остава за вас.

loading...

Tagged

4 thoughts on “Борисов нападна Радев заради речта му за Гергьовден. Тия работи да ги каже на Путин, не на мен!

  1. Медицината е безсилна…
    И в този случай!
    А Боко е болен, тежко болен…

  2. Дявол в човешки образ,
    който сее, смрад и умразата в днешна България в ,която Истината е Лъжа..

  3. Бойко Борисов е слуга на Бил Гейтс и тъмния елит, които искат да избият населението на земята с ваксини с чип! А Радев, е напълно прав! Модерна държава не се изгражда с паника и фалшива пандемия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *