Борисов обяви, че не ще вече сглобка, иска брак, но не каза кога ще е сватбата

България отблизо

Господ дава на всеки изпитания, кой колкото може да понесе. На нас ни даде големи изпитания. Тези 3 години минахме през какво ли не. но за ужас на нашите противници станахме по-силни. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на Националната конференция на партията.

Ето какво още каза той:

 

Усещам какво ви е настроението и ако ви накарам да вдигнете ръце да идем на предсрочни избори, знам какво ще направите. Но има няколко теми, по които няма да можете да ми дадете отговор. Партията ни е мила, но държавата е пред всичко. Само преди 2 дни, на 3 март, държавата показа едно огромно разделение. Ние, като партия, спасихме 3 март. От ПП-ДБ никой не се появи. Там се появиха националистическите партии, а от другата страна останахме ние, ПП-ДБ и ДПС. Сиреч от първоначалното разделение се появи вече едно ново, силно разделение в обществото“, даде за пример Борисов.

„Отивайки на избори трябва да сме на ясно, че ще се разтроим, защото и ние като евроатлантическа коалиция ще сме разбити помежду си, а като отделни, ще сме много по-слаби в битката за геополитическа ориентираност на България. Може би затова още ме държите като председател, защото през годините съм ви превел през какво ли не. По време на нашето управление България е строила, произвела“, посочи той.

Борисов напомни и целите на България в момента. „Банковият съюз и еврозоната. Още с Хърватия, тогава ние бяхме там, но сега казват, че не сме спазвали критериите. Шенген, колкото и да казват, че е малка стъпка, тя е важна. Ние българският народ се докарахме до там да се радваме да сме на масата и да имаме глас за Шенген“, каза той и напомни, че до преди 3 години всички важни събития са се провеждали в България.

„Като минат евроизборите мисля, че може да атакуваме и по суша да ни приемат в Шенген. Това са стъпчици напред. Аз не знам, ако идем на избори, как ще водим предизборната кампания. Аз не мога да се сбия в ефир с Кирил Петков, защото управлявахме 9 месеца заедно и направихме много неща заедно. Когато говорим за ДПС, Кирил Петков, понеже е човек, който си държи на думата, ще каже как се развиха нещата с подкрепата за Украйна, с общините, Данчо Цонев свърши много работа. Имаме още няколко дни луфт“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че с Мария имат много важни срещи утре.

Ние подготвихме един проект, Томислав Дончев го показа, той се казва споразумение. Поел съм ангажимент днес до 2 часа да им го предадем, да го разгледат и ако ме послушате да дадем още един шанс на преговарящия екип. Борисов се пошегува и кой ще е в него, като посочи Делян Добрев и Георги Георгиев, предвид мнението им за „сглобката“.

Според лидера на ГЕРБ благодарение на споразумението може да се избегне ходенето на избори. По думите му обаче трябва да се обърне внимание на темата с регулаторите.

„Асен Василев е казал на Мария, че 100 проекта за общините са пуснати, ние ги преброихме колко са за кметовете на ГЕРБ, а това предложение бе моят компромис, тези пари да идат поравно за всички кметове. Само че да, ама не“, каза Борисов и се обърна към Габриел:

„Тук Мария бих ти дал един приятелски съвет. Ако подпишем някакво споразумение, защото в сглобки не ми се участва, ако на теб ти се участва – участвай, защото не искам да разбирам от медиите кой е новият шеф на „Митниците“, смениха ли новият шеф на НАП, това съгласуваха ли го с теб. Когато притежаваш Митницата и НАП еднолично и не е ли правилно да съгласуваш с Мария Габриел – вицепремиерът, или поне да информираш. Те се готвят за избори. Те са много талантливи в продаването на мечти“, каза Борисов.

„Като отговорна партия трябва да опитаме да въведем ред в държавата. Апелирам към Христо Иванов и Атанас Атанасов, докато се задоволяват с правосъдието, да видят какво се случва в здравеопазването и туризма. Как ПП са узурпирали всичко. Аз съм брал ядове с Дянков, на 50% с Горанов и накрая си сложих Ананиев, за да знам, че ще се разберем. С този финансов министър, ти (Мария Габриел – бел. ред), която направи огромен компромис и си остави мястото в ЕК, тези хора ще те провалят. Да си с подобен кабинет – Тагарев, Василев, Богданов, на спортния министър, не му знам името. Те ще те провалят“, изрази опасенията си лидерът на ГЕРБ.

„Предлагам на днешното съвещание да ми гласуват това доверие – да изпратим преговорния екип с това споразумение и да направим едно цялостно управление. Или правим нещо истинско – брак, или повече не става така“, отсече Борисов.

И призова да се гласува с вдигане на ръка „за“ предложението му. То беше гласувано с мнозинство.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Tagged

2 thoughts on “Борисов обяви, че не ще вече сглобка, иска брак, но не каза кога ще е сватбата

  1. Каквато и глупост да им поднесе Борис, всички ръце ще бъдат вдигнати единодушно, или по- точно БЕЗДУШНО … Все пак той има школовката от БКП ??? …

    1. Като видя самодоволната физиономия на Буци, от „радост“ не му завършвам фамилията, че пък му оставям царственото име „Борис“, така де той си е царя на „Гроб“ …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *