Борисов разпалено: Увеличаваме учителските заплати с още 15%! Образованието е най-важно за нас!

България отблизо

Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години.

Това написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

По думите му, учителите заслужават още повече, а правителството няма да престане да полага усилия в тази посока.

„Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!“, добави Борисов.

Той честити първия учебен ден и пожела на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! „В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения“, отбеляза премиерът.

„Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по достоен начин в условията на епидемия. Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран.

През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм убеден, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще търсим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели.

За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват“, написа още Борисов по случай първия учебен ден.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *