Борисов се нахвърли срещу Слави, Манолова и Дончева и каза, че само след няколко месеца ще го търсят да оправя бакиите на новите партии!

България отблизо

Политиката не е кой кого ще вкара в затвора или кой кого ще изстърже, политиката е да направим по-добро за хората в Пловдив. Нямаме опоненти. „Има такъв народ“ въобще отказват всякакви дебати.

 

Предложих на Слави да седнем и да си поговорим какво не бива да става, какво може да става… Той да направи трети стадион. Да направи втора зала. Да направи каквото иска, но да каже – ние ще направим това и това. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборно събитие на партията в Пловдив. По думите му пораженията, които ще нанесат управляващите след няколко месеца, ще бъдат толкова тежки, че пак е се скрият, както след управлението на кабинета Орешарски, съобщават от пресцентъра на ГЕРБ.

„Ние направихме много, а биваме подлагани на най-гадни компроматни тактики в момента. Ние не сме отишли на събрание на нито един наш опонент, да му пречим да си показва платформите, да си показва политиките. Да си говори с хората. Това е демокрацията. Но другите нямат програми. Христо Иванов го интересува само главния прокурор. Бил ми е заместник близо две години, знам им качествата. Атанасов ми е бил заместник като главен секретар – шеф на НСС. За съжаление наша сестринска партия отиде да коленичи пред Румен Радев. Те всеки ден се предлагат да са патеричка. Слави все още не им обръща внимание. Но те всеки ден му се предлагат, да са патеричка. За съжаление! С ДПС си шушукат. Видяхте ги на снимките. Днес ги гледам и Камен Костадинов с Бабикян. Горе-долу е ясна работата“, посочи Борисов.

„Като казват, че сме в изолация, вие се гордейте с това. Аз с Мая Манолова, Татяна Дончева, с ДПС не искам да съм ортак. Защо медиите уж нищо не знаят, а говореха за страх от служебно правителство? Целият този сценарий е бил план да не направи този парламент редовно правителство. Имаха възможност да си направят правителство, имаха мнозинство, но защо не го направиха? За да може Радев да ни громи всеки ден“, посочи Борисов.

Той припомни, че Бойко Рашков започна работата си като вицепремиер и министър на вътрешните работи с това, че ГЕРБ са подслушвали политици, а месец и половина по-късно няма представени никакви доказателства.

„След това излезе и каза, че сме ядяли хора 2009 година. Пак Нищо! След това ГЕРБ купувал гласове. Кои гласове сме купили ние? Една стотинка не сме дали над официалните. В същото време от София до тук над 100 билборда на Христо Иванов. Как ги платихте? Кои олигарси наливат пари във вашата кампания?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов призова желаещите за власт, да си направят по-добри партии, да победят на избори и тогава да управляват легитимно.

„Срещу нас е само Бойко Рашков и зад него се скрил Радев. Не е проблем да събереш мнозинство в парламента. Проблем е да задържиш да няма напрежение на улицата. Ако Божков не беше признал, че плаща и режисира протеста, щях да подам оставка веднага. Но не можеше да се поддам на натиска на олигарсите“, обясни председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов бе категоричен, че стадионите на Ботев и Локомотив ще бъдат завършени и на тях ще се играят мачове.

„Аз започнато и изоставено строителство нямам. На Кръстова гора строим манастир. Но за да се стигне до него, започнахме да оправяме пътя. Владиката сега ми казва, че са спрели строежа. Какво им пречи? „Хемус“ спряха. Околовръстното на Пазарджик вчера спряха. За един месец направиха такива поразии. Другите държави вече използват средствата от плановете си за възстановяване, а България още няма план за възстановяване. Докато го внесат, ще отидем в октомври, ноември. Другите държави ще търся тогава вече нови траншове“, обясни Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *