Борисов скочи срещу Радев: Докато някои вдигат юмруци, ние строим!

България отблизо

Надявам се, че българите са придобили представа, докато някои вдигаха юмруци и протестираха, ние с какво сме се занимавали – то е видно. От кое ползата е по-голяма, народът ще реши.

Това каза премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на АМ „Европа“ в посока Белград.

Премиерът качи в джипа си здравния министър проф. Костадин Ангелов и директора на „Пирогов“ проф. Асен Балтов, за да им покаже пуснатия участък от магистрала „Европа“.

 

По-късно към тримата се присъедини и регионалният министър Петя Аврамова.

„Хората са прави. Това е трябвало да се случи преди 50 години, а не ние да правим седем магистрали. Тук съм идвал на всяко мостче, на всяка дупка. За Нова година да може, който иска, да ходи до Белград“, допълни министър-председателят.

Докторите да лекуват, ние ще строим пътища, добави Борисов.

Министър-председателят поясни, че в инспекцията на пътя участват здравният министър и директорът на „Пирогов“, за да видят защо трябва да лекуват хората.

Да види Балтов от чакъла как се стига до асфалта. Това са градски доктори, малко да си припомним. Ти лекувай, ние ще строим. Докарах ги да видят защо трябва да ви лекуват бързо и да ви връщат да работите. Отсечем ли бор, садят 10 – такава ни е уговорката. Стотици машини работят. Няма стара машина, Ангелов, тук. Навсякъде най-добрата техника! Да видят колегите доктори какъв огромен труд е извършен в най-тежкото трасе – Дефилето. Всичко това тук беше скали. Вече се виждат основните трасета и на втория лот са очертани и се работи на пълни обороти. Помните ли? Това беше скала. Това тук ще е много сериозно съоръжение, за да може да крепи скатовете. Много работа са свършили за месец и половина. Цялата тази скала, всичко това е отнесено. И щом така махат, значи плащаме редовно – това е най-важният критерий. Всичко това човешка ръка едно по едно е изринато, свалено и сега ето ги долу отходните шахти“, допълни Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *