Борисов с удар по Асен Василев. Ами как да му вярвам, като лъже народа, лъже и мен? То и на Петков толкова му вярвам…

България отблизо
Ние като некоалиция до този момент не сме информирани, че правителството се готви за нови заеми. Това каза в Търговище лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че министърът на финансите Асен Василев преди ден е говорил, че има по-малка събираемост от „Митници“ и от Националната агенция за приходите (НАП).

„Защото пестеливо не казва, в следствие на кои правителства това се е случило“, каза Борисов и обясни защо е мнителен към Кирил Петков.

 

„Ние от три години не сме в управлението, не сме имали шеф на „Митници“, на НАП, не сме имали финансов министър, кои правителства са виновни за това положение на бюджета? Защо колегите от „Да, България!“ не го коментират също е въпрос към тях, каза Бойко Борисов.

 

Депутатът Теменужка Петкова също засегна темата за новия заем. „Аз съм член на бюджетната комисия и за мен беше неизвестно, че има такова намерение. Причината е състоянието на бюджета. И една от основните причини, въпреки че не се казва истината, е, че има неизпълнение на приходите и то основно приходите от ДДС на Агенция „Митници“, каза Петкова.

 

По думите ѝ сега „влизаме от дълг в дълг, не е ясно и какъв ще бъде размерът на дълга. Интересно е да се проследи кой е виновен за това? Политическа партия ГЕРБ вече три години е извън властта. Сега трябва да се каже кой е виновен за това бюджетът на България да е на дефицит, макар и три процента, но това е дефицит“, категорична бе Теменужка Петкова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *