Боян Чуков: Започва все по-дълбоко разминаване между интересите на САЩ и на държавите от НАТО

Свят

Започва все по-дълбоко разминаване между интересите на САЩ и на държавите от НАТО.

 

Това каза пред БНР геополитическият анализатор Боян Чуков и изказа мнение, че случващото се в Европа „е по-скоро виждането на Великобритания за развитието на войната в Украйна, а не това на САЩ“:

 

„Виждаме, че САЩ започват бавно и постепенно да се изтеглят от Европа“.

 

Анализаторът подчерта, че руснаците са за мир, но не по плана на украинския президент Володимир Зеленски или на Г-7:

 

„Да, руснаците са за мир, но като се имат предвид условията за взаимна сигурност, която ще трябва да осигурят и двете страни. Условията бяха много ясно формулирани една година преди специалната военна операция от заместник-министъра на външните работи на РФ Сергей Рябков, който заяви, че НАТО трябва да се върне на своите позиции от 1997 г.“.

Припомняме, че това на практика означава военните бази на САЩ и компания да изчезнат от Източна Европа и Балканите, както Владимир Путин поиска още през декември 2021 година.

Боян Чуков, който е бил част от група наблюдатели на изборите в Русия – в град Уфа, Башкирия, сподели впечатленията си в предаването „12+3“:

 

„Активността на изборите в Башкирия беше изключително висока – 83,73%. Нещо, което е безпрецедентно даже в рамките на Руската федерация (РФ). За Владимир Путин там гласуваха 90,09%. … Говорих със съвсем случайни хора и не чух нито един от тях да се оплаква от нещо, не каза, че е против този начин на гласуване, че е против управлението на Руската федерация“..

 

По думите му хората, които е срещнал в Башкирия, не са мечтаели да отидат на Запад, а „мечтаят да обиколят собствената си държава, която има прекалено много красоти“.

 

Анализаторът подчерта, че изборите в Русия са били лесни за прогнозиране, предвид рейтинга на Путин, основното, което е представлявало интерес е била „явката“ – участието на избирателите в гласуването:

„Тази изключителна активност на цялото руско население даде картбланш на Путин да продължи промените, които извършва в РФ. Имам предвид смяната на елита, която върви в момента. Виждаме сега ново поколение в елита, те са за една силна и независима Русия. В момента виждам тенденция част от кадрите, които са минали през фронта, започват да се лансират на управленчески позиции, задълбочават образованието си. Няма да сме далеч от момента, когато в РФ това ново поколение, заедно с кадрите, които идват от специалната военна операция, ще поемат изцяло ръководството на РФ“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *