България става президентска република? ГЕРБ в паника! Стари муцуни „успокояват“ народа

България отблизо

Война между институциите в България няма. Има известни престрелки, обаче  война – не.

Това прозрение изказа  бившият служебен премиер Георги Близнашки, който бе поканен в бТВ да коментира последните разменени реплики между Румен Радев и Бойко Борисов и  ги нарече противоречия в „рамките на нормалното“.

И обвини… журналистите, че насърчавали битката между двамата първи. Не бива така да се прави. Не бива да се нажежават нещата и да се  насърчава тезата, че двете институции воюват. Те просто комуникират с малко по-остър тон, каза бившият.

Премиер и президент трябва да много бъдат внимателни в репликите, които си разменят. Трябва да си мерят думите и  да не  се разпалва този конфликт. Да подбират  изказа си, защото  това може да направи сериозен проблем в страната ни, който да има  дълготрайни последици“, заяви той.

Българите проявяват винаги нетърпимост към  авторитаризма. Никой политик не може да иска всичко да е под неговата  власт и контрол.  Преди 30 години скачахме по площадите, за да няма повече авторитарно управление, а сега величаем политиците  тип „Орбан“ и искаме цялата власт да се съсредоточи в един човек, размаха пръст Близнашки, без да уточни кой е човекът.

„Аз също смятам, че премиерът трябва да се явява по-често на парламентарен контрол, особено когато депутатите изискват присъствието му,  защото ние сме парламентарна република и нашата Конституция е най-добрата в цяла Източна Европа. Но той е зает човек.

Не вярвам в приказките на разни медии, че ще свика Велико Народно събрание, за да се промени Конституцията и да станем президентска република, това са само предположения. Не вярвам и Румен Радев да го иска“, успокои зрителите Близнашки.

А ние пък не вярваме на вас, г-н бивш служебен премиер!

Война между институциите няма, но има натрупване на напрежение с изречени тежки истини и обвинения от страна на президента и калайджийски оправдания от страна на управляващите.

Румен Радев открито обвини ГЕРБ, че работят на тъмно, че едни и същи хора печелят обществени поръчки, че се крадат пари от еврофондовете, че магистралите са погълнали много средства, но приличат на лунен пейзаж и всъщност не са магистрали, а обикновени двулентови пътища, че повечето сделки не се осветляват, че хората не могат да разберат какво се случи с ЧЕЗ, че няма адекватна социална  политика и милиони пенсионери и социалнослаби мизерстват.

Отговорът на Цецко беше повече от инфантилен. Попита президента колко детски градини е санирал…

Отговорът на Борисов беше още по-смешен. Прати министрите си без никаква уговорка за среща при президента, за да осветяли тъмнината. Срещата, разбира се, не се състоя, а мачото пак реагира като на дузпа, отсъдена срещу „Бистришките тигри“.

Истината е една и всеки я знае. ГЕРБ поеха обещания през народа за трети път и за трети път не ги изпълниха.

Президентът си позволи да ги попита защо!

Те писнаха като ощипани девици и ревнаха, че искал властта.

Борисов обаче трябва да знае едно. Радев не иска властта, но иска справедливост за народа. И ще действа твърдо.

Той сам отговори на журналисти тези дни, че няма да прави партия, но ще застане зад всяко правителство, което не провежда антибългарска политика. Тоест не зад ГЕРБ, защото вече се компрометираха.

А ако се наложи, ще застана и зад нов политически проект, заяви твърдо президентът.

В името на България!

Ако това са палави закачки между политици, г-н Близнашки, кое тогава се нарича мирен преврат?

Ако не знаете, питайте Борисов.

Той ще ви каже!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *