Български атлантици, начело с Паси, Сашко и Ленчето ревнаха: Чашата преля! Докога, другарю Радев, ще злоупотребяваш с нашето търпение?!

България отблизо
Чашата отдавна преля. И най-кроткият вол в един момент спира да се подчинява на остена и обръща рога срещу мъчителите си. Повод за нашето възмущение е ветото, наложено от лицето Румен Радев в качеството му на президент, върху решението на Народното скъбрание безвъзмездно да предостави на воюваща Украйна бронирана транспортна техника. Мотивите към ветото като във фокус събират и увеличават сериозната политическа зависимост и военнотехническа посредственост на (п)резидента Радев и на антуража му. Така започва Декларация на Атлантическия съвет за ветото на президента Румен Радев.

Вижте цялата Декларация на Атлантическия съвет  на България

 

„Чашата отдавна преля. И най-кроткият вол в един момент спира да се подчинява на остена и обръща рога срещу мъчителите си. Повод за нашето възмущение е ветото, наложено от лицето Румен Радев в качеството му на президент, върху решението на Народното скъбрание безвъзмездно да предостави на воюваща Украйна бронирана транспортна техника. Мотивите към ветото като във фокус събират и увеличават сериозната политическа зависимост и военнотехническа посредственост на (п)резидента Радев и на антуража му.

 

Радев се опитва да припише собствената си некомпетентност на народните представители, че „не били достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението“, което ги поставяло в невъзможност обективно да преценят дали предоставяната техника е с отпаднала необходимост.

 

Нека да успокоим другаря Радев, че в българския парламент работят достатъчно на брой военни специалисти, в комисии по отбрана, по външна политика и вътрешна сигурност, както и достатъчно на брой отговорни и опитни депутати, които задълбочено ще разгледат „аргументите“ на президентските съветници и в законния срок ще потвърдят решението си предвидените сто бронирани машини спешно да бъдат предоставени на украинската държава.

Нека да напомним, че от юли 2023 г. служба „Секретно деловодство“ в Народното събрание предоставя пълна информация за дискутираните БТР-и на всеки депутат, който е имал желание, вече обстойно се е запознал с информацията.

 

Трогателно-наивни са твърденията на другаря Радев, че уж не били взети предвид „нито военновременните задачи, вменени на Министерството на вътрешните работи, нито нуждите на главните дирекции „Гранична полиция“ и „Пожарна безопасност и сигурност на населението“.

 

Напротив, още в хода на подготовката на парламентарното решение Народното събрание бе запознато с експертна оценка на МВР и на МО, в която ясно бе заявено, че въпросните бронетранспортьори, произведени преди повече от четири десетилетия за ускорено налагане на „възродителния“ процес и за репресивни действия на тогавашните вътрешни войски спрямо български граждани, днес не са нужни нито на МВР, нито на Българската армия.

 

Нещо повече, оспорваните от Радев и радевци бронирани машини не са в най-добро техническо състояние и на украинската държава ще се наложи да ремонтира някои от тях, преди да ги използва на бойното поле.

 

За щастие, през миналата седмица Народното събрание одобри придобиването на 183 американски бронетранспортьора „Страйкър“, 15 спомагателни камиона и друго оборудване. Благодарим на гласувалите със „За“ 131 народни представители, които сложиха край на мъчителното вегетиране и на дълго отлаганото превъоръжаване на Сухопътните войски на българската държава.

 

Нефелни и незаслужаващи обстоен анализ са и другите „аргументи“ от изсмуканото от пръсти вето на Румен Радев. Както в скандала около закупуването на многоцелеви бойни самолети F-16 и този път администрацията на президента, политическите му съюзници и хранени хора заеха позиции, обслужващи чужди интереси, в противовес на националните въжделения и на програмите за превъоръжаване на Българската армия.

Компасът на досегашната президентска загриженост за състоянието на Въоръжените сили, на службите за вътрешна сигурност и охрана на обществения ред неизменно сочат една и съща посока – североизток. Колкото и патриотично да се бие в гърдите, другарят президент така и не успя да замаскира накъде го тегли душичката и чии интереси обслужват ходовете, бетониращи по-нататъшна деградацията на войските и силите, водещи към политическо разединение на широки слоеве от българското общество, към изолиране на страната ни от общия ритъм и посока, следвани от Европейския съюз и НАТО.

 

Опасен за националната сигурност и за отбраната на страната ни е и блокажът, който президентът и верните му служители наложиха върху дейността на службите за сигурност. След като безконтролни служебни правителства, назначени и подчинени единствено на своя работодател, назначиха за началници на ДАНС и на други служби удобни за президентската клика лица, днес е очевидно, че правителството няма доверие и не може да разчита на предоставената му уж експертна и достоверна информация.

 

Още не сме забравили как преди 22 месеца, в навечерието на руската агресия срещу Украйна, прехвалените служби бодро рапортуваха с „анализи“ и доклади, че няма данни 200-хилядната руска групировка, струпана на руско-украинската граница да нахлуе в Украйна.

 

Не сме забравили и „прозренията“ на военния гений Радев, че до три-четири дни Киев ще падне и украинстата страна ще бъде покорена от руския агресор.
Всеки има право на илюзии и на мокри сънища, но илюзиите и химерите на българския държавен глава в полза на престъпния кремълски режим станаха твърде много.
Радев се прави, че не чува гласовете на хиляди граждани, които излизат на демонстрации срещу очевадно пристрастните му политически решения, заявления и намерения, срещу все по-безогледното му присъединяване към късогледите користни стъпки на антиевропейците Виктор Орбан и Роберт Фицо.

 

Неотдавна узнахме, че в края на 2022 г. САЩ са предложили на България 200 млн. долара под формата на американски системи за ПВО, ако страната ни предостави старо съветско въоръжение на Украйна. По това време управлява служебно гълъбарско правителство, назначено от (п)резидента Радев. Защо прехваленото президентско отроче не е реагирало? Защо е бил проспан уникален шанс да бъдат увеличени отбранителните способности на българската държава?

 

И кога е искрен другарят президент: когато блокира живителна струя модерна бойна техника да бъде включена в защита на българското небе, или когато лее крокодилски сълзи за липсата на съвременно оръжие и техника в Българската армия?!

 

Прави са политическите дейци и военните експерти, които смятат, че Радев за пореден път захвърли натовската си каска и застана пред публиката с червена руска будьоновка.

Твърде дълъг стана списъкът с умишлени действия, насочени срещу евроатлантическия избор на страната ни и пряко обслужващи нацистката московска диктатура.

 

За излизане от порочния кръг, в който седма година се въртим под вещото ръководство на дпугаря Радев и на верните му радевци, предлагаме:

1. Парламентарното мнозинство незабавно да пристъпи към процедурата импийчмънт за отстраняване от поста на проруския президент Румен Радев. Дори да не успее, процедурата ще покаже на българското общество колко непопулярна и вредна е позицията на т. нар. държавен глава.

 

2. Евроатлантическото парламентарно мнозинство да гласува внесените проекти за изменение на Конституцията, като най-вече бъде отнето от Румен Радев служебното правителство.

 

3. Задължително е от (п)резидента да се отнеме възможността да саботира дейността на правителството, като утвърждава или отказва да уволни директорите на специалните служби. Затова призоваваме народните представители да променят съответните законови текстове, така че повече президентът да не утвърждава шефовете на специалните служби.

 

4. Евроатлантическото парламентарно мнозинство да инициира нови промени в Конституцията, така че членството в НАТО и ЕС да бъде записано в Основния закон.

5. Да се инициират конституционни промени, така че президентът повече да не бъде върховен главнокомандващ на Въоръжените сили. Това е конституционен архаизъм, останал от зората на прехода.

6. С промени в Конституцията от президента да се отнемат правомощията да назначава генералите и посланиците. Армията и дипломацията трябва да бъдат освободени от сянката на Кремъл. Възможно е и трябва още по Гергьовден да имаме първите свободни, независими и неназначени от Радев генерали и адмирали. Само така Българската армия може да бъде десъветизирана и дерусифицирана напълно.

7. Преди назначаването им, генералите и адмиралите да бъдат представяни, изслушвани и одобрявани от парламента с решение.

8. Правителството и парламентът да приемат и следват дългосрочна програма за десталинизация, десъветизация и дерусификация на българската държава. В програмата да бъдат включени неотложни и дългосрочни стъпки за прекратяване или свеждане до мининум на всякакви икономически, политически, военни, културни и др. зависимости и контакти с режима, оглавяван от международния и военен престъпник В. В. Путин.

9. Пререгистриране с последваща забрана на всички партии и НПО, свързани с хибридната агресия на Руската федерация срещу България. Изпълнителната власт да посочи, а прокуратурата и съдът да осъществят справедливо правораздаване спрямо лица и организации, подчинени на външни сили и ерозиращи националната сигурност на българската държава.

10. Прецизна и честна дезинфекция на българския обществен живот. Преименуване на селища, улици, учебни заведения, местности и др. обекти, носещи имената на откровени българомразци и национални предатели като граф Игнатиев, Иван Аксаков, Радко Димитриев, ген. Заимов, Никола Вапцаров и др.

11. Преместване, снемане или унищожаване на символите на античовешкия сталински болшевизъм (паметници, плочи, „братски” могили и др. тотеми на „червената” армия, знаци и намеци за „подводничари”, „парашутисти”, „партизани” и др. съветски и български терористи).

12. Закриване на СЕМ и създаване на нов регулатор, както и предприемане на строги мерки за ограничаване и възможно прекратяване на наглата пропагандна агресия, извършвана от проруски или финансирани от Русия небългарски средства за масова информация.

 

Днес, а не утре е времето за решителни действия. Ако сега не освободим държавата си от костеливата ръка на Кремъл и неговата агентура, утре ще бъде късно. България е нашата Родина и трябва да я опазим от руската хибридна агресия, така че един ден да оставим на децата ни една нормална правова европейска държава, достоен член на НАТО и ЕС.

 

Атлантически съвет на България

Tagged

2 thoughts on “Български атлантици, начело с Паси, Сашко и Ленчето ревнаха: Чашата преля! Докога, другарю Радев, ще злоупотребяваш с нашето търпение?!

  1. Спомням си една карикатура със сашко от времето на СДС, когато обяви „един прекрасен ден за българската демокрация“. Бих попитал паси как върви спазването на препоръките от книгата „Талмуда“от юдейте.

  2. Фашистите (начело с Паси) много ги е яд, че губят войната и за това са така настървени.Естествена реакция.
    Нищо ново под слънцето! Обаче математически имат шанс да направят голяма бела и дано не успеят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *