Валери Симеонов: Божков започва да досажда! Борисов да не му отговаря!

България отблизо

„Това, което става, е опит за нагнетяване на напрежението в политически план“, заяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който добави, че ако „една“ телевизия не била дала трибуна, никой не би му обърнал внимание.

Според него, изявите на Божков, обаче, „започват да досаждат“.

„Управляващите не трябва да му отговарят, това е грешка. Поведението му не е на човек, който е несправедливо обвинен и се защитава. По обвиненията срещу него той не е казал нищо. Важният въпрос е виновен ли е този човек или не? Дължи ли тези пари на държавата или не?“, коментира Симеонов.

Той отново обяви, че „битката с хазарта“ продължава с промените в закона, за да бъдат намалени и ограничени казината и игралните зали.

„Валентин Златев би трябвало да е следващият. Той си е създал монопол, създал е тази асоциация, чрез която участва в обсъжданията на закона и се превърна в едва ли не единственият партньор на управляващите. Той се опита пред две години да премахне малките бензиностанции, с една промяна, което щеше да остане две трети от страната без възможност за достъп. Тогава аз, като вицепремиер направих така, че да ги спрем“, заяви Симеонов.

„Законопроектът, който внасям е самоубийство за моята партия, защото срещу мен ще скочат веднага лобистките интереси. Нямам частни интереси, когато затворим тези 637 казина и игрални зали няма да ги заменим с други, а просто така ще помогнем за освобождаване от хазартната зависимост. Така ще стане и с наркозависимостта, все някой трябва да я започне“, каза той.

„Поздравявам Владислав Горанов за идеята за държавните бензиностанции, само така може да бъде ударен картела и да бъде създадена нормална пазарна среда“, добави Симеонов.

„Нека кажем истината: баницата е дадена от предишния кмет Рейзи. Става дума за много добре изпипана законова схема, много добре изпипана и тя продължава вече 12 години. Сега няма да намерите нито един документ, който може да бъде оспорен, спазени са процедурите. Както вече се разкри, Общинският съвет е бил подкупван и сега много трудно може да се направи нещо“, категоричен е той, цитиран от epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *