Валери Симеонов изригна: Пак ще управляваме! И издаде голяма тайна за отношенията си с президента!

България отблизо

„Не мога да говоря за форма на лична обвързаност в политиката, трудно се работеше с ГЕРБ. Имаше разминаване в консервативната финансова политиката в първите години, свързани винаги с доходите. Срещахме съпротива на всички теми, които полагаха основа на сериозна реформа.“

Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, като не отрече и коалиционно управление след изборите на 4 април, но поясни, че е важна управленската програмата, която ще се следва.

 

По думите му изборите ще са трудно предвидими и с ниска избирателна активност – между 25 и 30%. Той засегна и темата с монополите:

„Смятам, че може да сме полезни на обществото в борбата с картелите на горивата, с този на телекомуникациите, както и с повишаването на минималната пенсия и пропорционално на другите“, каза още Валери Симеонов.

Според него има и разминаване на предписаните от щаба мерки и приетите, но подкрепя нов локдаун.

Той открехна и че има пръст във ветото на президента върху промените в Закона за приватизациите.

„Лично поисках съдействие от президента, възползвах се от отрицателното му отношение към правителството, за да бъдат спрени промени, които даваха възможност на всички приватизатори да нарушат задълженията си по приватизационния договор“, каза още Симеонов

Лидерът на НФСБ оцени обаче Румен Радев не особено положително, като го нарече „провокатор на столично недоволство“.

Затова не го подкрепял, а само търсел подкрепа от него, когато трябвало да се наложи някое вето. При това за закони, за които самият той е гласувал в пленарната зала, а после тичал при съветници на президента да се оплаква.

Б.Р.

Не вярваме на много от думите на Симеонов, но сега вярваме.

Не, че президентът е провокатор, а че бургаският депутат тайно се е опитвал да работи срещу правителството, тичайки да колади партньорите си.

Явно Валери не съзнава колко е малък, за да повлияе на  президента за което и да било вето.

Президентът е достоен държавник, а Валери…сами виждате какъв е.

 

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *