Валери Симеонов скочи на протестиращите и ги нарече „шепа кресливи кандидати за власт“!

България отблизо

Зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов реагира остро срещу оставката на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, която според него е подадена под натиск.

„Това са проблеми на ГЕРБ. За съжаление, поредният стойностен човек е унизен и обруган. Това е човек честен, човек, който никой никога не би могъл да упрекне в корупция или в каквото и да е било друго“, коментира бившият вицепремиер, цитиран от „Стандарт“.

Според него, управляващите са се поддали на натиска на протестиращите и НФСБ категорично няма да подкрепят тази оставка.

„Заради медийни публикации и заради натиска на една шепа кресливи кандидати за власт, им се пренася такава жертва. Извинявайте, това просто ми напомня варварските племена, когато се пренасяли човешки жертви с молитва за дъжд“, подчерта Симеонов.

Официално мотиви за решението на Данаил Кирилов, който до преди дни участва в написването на новата Конституция, предложена от ГЕРБ, не бяха обявени от Министерски съвет. Самият той засега отказва да коментира.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *