Ваня Григорова издаде взривяваща тайна за ПП и „Възраждане“

България отблизо

След като председател на Столичния общински съвет отново не беше избран, сега следва ново гласуване – на 22 февруари. Вяра Тодева си изпълни партийното поръчение на ПП-ДБ, но това няма да промени нищо, просто забавя процеса. Това заяви общинският съветник от БСП Ваня Григорова тази сутрин в ефира на bTV.

Беше изказан аргументът, че три дни по-късно може да се свика извънредно заседание. И в крайна сметка такова беше свикано, и нито един от участниците в Столичния общински съвет не е изхвърлен от този разговор, всички бяха на масата за преговори, поясни Григорова. И добави:

 

„Сега отново ще гласуваме. Проблемът тук е чисто морален. ПП-ДБ бяха тези, които казаха, че спешно трябва да гласуваме за техен кандидат. Когато това се случи, решиха, че трябва да протестират. Те настояваха да вземат всички най-големите комисии. Казахме им – не можете да вземете всичко и да имате кмет с такава разлика от гласове и сега да няма избори на комисии, защото вие настоявате да превземете всички основни комисии. Нормално е да има баланс и демократичен контрол.

Трябваше да се спази паритетния принцип. Три месеца всички бяхте свидетели на тези преговори. Когато имаш кмет, председател и вземеш всички основни комисии, не е ли това единоначалие, което не беше дадено от гражданите на София, заяви Григорова.

 

 

В крайна сметка те наистина спечелиха на косъм и с този косъм искат да спечелят абсолютно всичко. Те се имат за много по-високопоставени от всички останали, жълтопаветници. Опитваха се да покажат диалогичност до момента, в който им беше казано, че няма да им се даде всичко.

Ние бяхме единствените, които не гласуваха, а как са гласували всички останали, не е ясно. Атаката от „Позитано“ към „Леге“ не е новина. Още в предизборната кампания г-жа Нинова каза, че аз, като кандидат на тази коалиция, нямам шанс. Ясно е, че тя е работила изначално към собствената си организация на местните избори в София.

Хубаво е да напомним и друго – че благодарение на усилията на Костадин Костадинов и „Възраждане“ бе избран г-н Терзиев за кмет. Защото в предизборната си кампания той обясняваше, че аз съм най-голямото зло – тоест, или трябва да се гласува за „Възраждане“, или за Терзиев, така че г-н Костадинов спомогна за избирането за Терзиев, категорична е Ваня Григорова.

„Всички би трябвало да искат Столичния общински съвет да работи. Но когато нямаш председател на СОС, нямаш комисия, няма никакъв контрол за дейността на кмета, няма как и да се работи. Има ключови въпроси, които трябва да се решат и ние не сме там, за да се кичим с някакви постове, а за да решаваме реални проблеми.

Столична община е отдала всички социални грижи на неправителствени организации, заяви още Григорова и добави, че това е „изключително лошо, защото те до голяма степен са безконтролни“.

„Тук говорим за мама, тате и аз, които сме си регистрирали едно НПО и изпълняваме това, което някой друг ни е казал. Предоставяме услуги на обществеността. Това не трябва да се прави и аз ще се боря с всички сили, за да го спра. Това трябва да спре! Този сектор не бива да се занимава със социални услуги, това е присъщо на държавата и общината.

Днес, на 19 февруари, когато почитаме Васил Левски, е нужно да се каже – време е наистина за дела, а не за думи! И партийните централи трябва да спрат да се месят в избирането на председател на Столичния общински съвет.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *