Ваня Григорова: Повсеместна е тревогата на хората от поскъпването на тока

България отблизо

Демографската криза ще бъде преборена, когато създадем среда, в която работещият българин може да се лекува достъпно и адекватно близо до мястото, в което живее, когато децата му има къде да се образоват и когато този човек отива на работа спокоен, че може да си плаща битовите сметки без проблеми.

Това беше една от темите в срещите на лидера на Коалиция „Солидарна България“ и водач на листите в 25 МИР и за европейски парламент Ваня Григорова, в Плевенско. Там тя, заедно с водача на местната листа на „Солидарна България“ Юлиян Ненчев и кандидати за народни представители, разговаря с работещи в металообработващото предприятие „АTT-Австрия“ в Червен бряг, в шивашко предприятие в с. Подем, община Долна Митрополия, и с жители на областния град.

“Повсеместна е тревогата на хората от обявеното поскъпване на тока с 30% от началото на юли, коментира Ваня Григорова. – След началото на либерализацията на пазара на електрическа енергия за битови потребители, ще се радваме, ако следващото поскъпване е „само“ с още 30%”.

Лидерът на Коалиция „Солидарна България“ обясни на плевенчани, че това е резултат от порочната неолиберална политика на Евросъюза за дерегулация на публичните услуги и в частност на енергетиката. “Ние от „Солидарна България“ сме за Европа на солидарността, сближаването и уеднаквяване на социалните стандарти, а не за Европа единствено на пазара, конкуренцията, дерегулациите и либерализациите – такава, каквато, за съжаление, тя е в момента” каза Ваня Григорова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *