Вертолети Ми-28НМ громят техниката на ВСУ, а ракетни войски осигуряват денонощен щит на щурмовите батальони

Свят

Екипажите на вертолети Ми-28НМ от армейската авиация унищожиха замаскирана военна техника на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в зоната на отговорност на групата войски „Юг“, както и жива сила на противника. Това казаха от руското министерство на отбраната, съобщават руски медии.

В резултат на планирани бойни действия екипажи на армейската авиация на вертолети Ми-28НМ в състава на щурмова група нанесоха удар с неуправляеми авиационни ракети по маскирана техника и жива сила на противника , всички цели бяха унищожени“, отбелязват от ведомството.

Министерството добави, че след удара екипажите са извършили противоракетна маневра с помощта на бордовата отбранителна система и успешно са се върнали в своите бази.

„По време на бойно дежурство екипажът на зенитно-ракетния комплекс „Тор-М2“ от 1-ва гвардейска танкова армия на Западната група войски унищожи разузнавателни безпилотни летателни апарати на Въоръжените сили на Украйна. В района на специалната военна операция екипажите на зенитно-ракетните системи на Западната група войски „денонощно осигуряват надежден щит на войските от заплахи от въздуха“, отбелязват от руското военно ведомство.

Министерството на отбраната на Русия даде пример как по време на бойна работа екипажът на „Тор-М2“ е заел позиция, използвайки 360-градусова радарна станция, така е открил приближаващи вражески безпилотни летателни апарати/БЛА/ и е изстрелял ракети за унищожаването им. Свалените безпилотни самолети са били използвани за коригиране и насочване на огъня по артилерийски цели, набелязани от украинските въоръжени сили. Тези цели обаче не са били поразени, поради унищожаването на самите украински дронове/БЛА/ от ракетните войски на руската армия.

Зенитно-ракетната система Tor-M2 може да поразява широк спектър от цели: самолети, хеликоптери, безпилотни летателни апарати и дори балистични ракети. „Можем да работим по всички видове цели, от самолети, хеликоптери до всички видове БПЛА и крилати ракети“, каза заместник-командирът на батарея с позивна Рокфор, цитиран от Министерството на отбраната.

Източник Труд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *