Вижте КАКВО още ГОТВИ Борисов след оставката на Валери? Ще се ШОКИРАТЕ!

България отблизо

Валери Симеонов не е единственият наглец в това арогантно правителство на ГЕРБ.

Може, без уговорки да се каже дори, че почти всички членове на кабинета са нагли, начело с техния Вожд Борисов. На всичко отгоре, Борисов и кликата около него, избират безпогрешно най-наглите и цинични „свои“ хора. И ги пращат в телевизионните студия да клеймят всичко и всички около себе си. И да „обясняват“, че увеличението на данъците например, не е убийствена за народа репресия, а е нещо, което се прави за „благото“ на обществото.

Един от най-наглите депутати – Цвета Караянчева –  беше направена парламентарен шеф. Без да има и най-малката компетентност да заема този пост.

Нека си припомним, че преди няколко месеца, отново народът, изгони един друг невероятен наглец. Антон Тодоров. Който освен наглец, се оказа и нагаждач.

Народът изгони Тодоров, но Борисов, сякаш напук на българското общество, сложи на негово място други двама, още по-големи наглеци. Валери Симеонов и Тома Биков. Следователно, кой е главният наглец, от когото трябва да се отърве обществото? Вождът на ГЕРБ, разбира се! Който години наред не спира да ни внушава, че той давал пари на пенсионерите, той давал на заетите в държавната сфера, той давал на целия български народ.

А всъщност е точно обратното. Народът пълни бюджета на държавата. Борисов със своите магистрали и санировки се мъчи да го изпразни. За да заяви накрая, че правителството не може да осигури дори някаква мижава минимална пенсия от 300 лева.

Нещо повече. Борисов се подсмихваше и спокойно наблюдаваше как неговото безкрайно арогантно вице, нагло принуждава майките на деца с увреждания да протестират цели четири седмици. За да обяви накрая, че той, Симеонов, видите ли, бил решил да подаде оставка. Но не я бил подал по-рано, за да не излезело, че я подава под натиск.

И точно тези думи показват колко са се самозабравили тези новобогаташи, които ни управляват в момента. Защото народът не оказва натиск. Народът е суверен на властта и е в правото си да каже кой да бъде в тази власт и кой – не.

Но най-страшното е, че оставката на шефа на „наглите“, Валери Симеонов, не променя нищо в сегашната конструкция на правителството. Защото Валери си позволяваше да наглее, не за друго, а понеже управляващата коалиция в голяма степен зависи от него. И от неговите приумици.

И понеже няма да е вицепремиер, ще е свободен да мисли как да изнудва ГЕРБ. И какви облаги да получи за това, че крепи правителството.

Ако в един момент на Симеонов му хрумне да изтегли своите депутати от правителствената коалиция, тя увисва. И ще трябва да търси съмнителните услуги на още по-съмнителния Марешки. Който не се знае какво ще подкрепи днес, и какво утре.

Освен това, Марешки е разследван за рекет и изнудване. Делата му са висящи, понеже е народен представител. Затова, той със сигурност ще поиска да се прекратят тези дела срещу него. Ще иска да е вицепремиер и т.н. Тоест, и той ще започне да изнудва Борисов.

С други думи, срутената народна подкрепа за Борисов и ГЕРБ, превръщат кабинета „Борисов 3“ в обект на съмнителни сделки. Които със сигурност нямат нищо общо с политика в полза на обществото.

Така че отсега е ясно. Борисов трябва да си отиде. Рано или късно. И колкото по-рано, толкова по-добре за него. Докато неговите хора все още са по върховете в МВР, прокуратурата и съда.

Така може да му се разминат по-леко многобройните въпроси за милиардите потрошени народни пари. За КТБ. За разпиляване на народно имущество в особено големи размери. И за много други неща.

Иначе ще му се наложи и на него да бяга в чужбина като братя Галеви.

Но, въпреки здравия разум, Борисов явно се готви да управлява още.

Предстои да видим дали инстинктът му за самосъхранение ще вземе връх над неговата наглост. Защото така или иначе, правителството го чака фатален край. Въпросът е, доколко ще бъде фатален той и за самия Борисов?!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Вижте КАКВО още ГОТВИ Борисов след оставката на Валери? Ще се ШОКИРАТЕ!

  1. Много сте нагли комунистите.Няма ли млади хора от чужбина дасе завърнат и да поемат властта.Не искаме ГЕРБ,БСП, ДПС.ТЕ СА ЗА ЗАТВОР.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *