Вихри се огромен СКАНДАЛ! Макрон нагло ЗАПЛАШИ Източна Европа: Не забравяйте кой ви ИЗДЪРЖА!

Свят

Френският президент Еманюел Макрон се нахвърли, подобно на Гръмовержец, срещу лидерите на Унгария и Полша. Той директно ги обвини, че лъжат народите си като им внушават антиевропейски позиции.

„В Унгария и Полша някои лидери се заиграха с една недопустима идея. Като ги слушам да сравняват днешен Брюксел с Москва от едно време…Това е лудост и е недопустимо. Те лъжат народите си“.

Това заяви Еманюел Макрон, с апломб и на английски език, в столицата на Словакия Братислава, пред проевропейска публика.

„Когато виждам големи плакати с надпис „Стоп на Брюксел“, какво правят те? Искат да спрат Брюксел и структурните му фондове ли? Ами хайде де, направете го! Как се издържат? От какво се издържа партията на унгарския премиер Орбан? Кой ги финансира? Кой им е платил? Кой е направил кариерата им? Европейските структурни фондове свършиха това“, обяви триумфално Макрон.

„Националистите набраха сили и вече спечелиха в някои европейски страни, продължава Макрон, цитиран от  blitz.bg. Защото ги осъждахме само морално. Без да искаме да се борим с тях. Защото националистите са съгласни да разтурят Европа. Но я ги питайте какво решение предлагат“?

Френският президент бе на посещение в Чехия и Словакия по знаменателен повод – 100 годишнината от основаването на Чехословакия на 28 октомври 1918 г.

Макрон добави още, че Европейският проект можел да бъде успешен, само ако Европа е единна. Понеже от това зависело благополучието на всички.

Нека да кажем на френския президент, че ние, хората от Източна Европа изобщо не мислим като него. И сме изцяло съгласни с мнението на унгарския и полския премиери. По простата причина, че тези страни и техните ръководства отстояват независимостта и суверенитета на своите държави. Независимост и суверенитет, който чиновниците от Брюксел искат тотално да отнемат. И да направят така, че законно избраните правителства и президенти на страните членки на ЕС да не могат да вземат никакво важно решение за съдбата на своите страни и народи.

Нека кажем на Макрон, че политиката, която водят правителствата на Унгария и Полша е одобрявана нееднократно от техните народи. На законни избори. Следователно най-малко Макрон има правото да дава ум на цели държави и народи.

Още по-малко пък, има право да им нарежда и дава заповеди. Защото неговите заповеди, както и заповедите на Ангела Меркел и нейното обкръжение, доведоха, някога процъфтяващите  икономики на източноевропейските страни, до пълна разруха.

Нещо повече. Макрон направи огромен гаф. Защото наруга ръководствата на Унгария и Полша. Арогантно ги обвини в лъжа. И се обърна към тях като към негови васали, които са длъжни да слушат заповеди и поучения от „гения“ на политическите науки Макрон.

А това негово поведение е неоспоримо доказателство, че източноевропейските лидери, които обвиняват Брюксел в тоталитаризъм и желание да превърнат страните-членки на ЕС в свои васали, са абсолютно верни.

Френският президент дори се опита да унижи Унгария и Полша, като ги нарече „държанки“ на Брюксел. Видите ли, Западът давал пари на тези страни и ги издържал. Ами че кой кара Брюксел да дава пари? И после, защо ЕС е принуден да дава пари на източноевропейските страни-членки на ЕС?

Не е ли заради това, че най-напред съсипа икономиките им със своите нахални и безочливи заповеди и инструкции? Никой няма да прости на Макрон огромния гаф, че се опитва да унижава страните от Европа, които според него, уж трябвало да бъдат единни?!?

И още нещо. Макрон се опитва в случая да действа като старата българска поговорка „Тебе думам дъще, сещай се снахо“. Тоест, дайте да нахокаме сега Унгария и Полша, да направим за резил техните ръководители, да ги изхвърлим ако можем от политиката, та премиерите и президентите на другите страни-членки на ЕС да имат едно на ум. И още по-стриктно да изпълняват унищожителните заповеди на Брюксел.

Макрон се държа като диктатор. И това го видя цяла Европа. Маските паднаха. И зад тях се показа оголеното и злобно лице на западните олигарси, които се страхуват, че ще загубят контрола си, и което е още по-страшно, приходите си от своите досегашни източноевропейски колонии.

Затова ЕС си отива. Защото не е нищо повече от диктаторски колониален капан за народите на Европа.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

1 thought on “Вихри се огромен СКАНДАЛ! Макрон нагло ЗАПЛАШИ Източна Европа: Не забравяйте кой ви ИЗДЪРЖА!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *