Владимир Путин предупреди: Американските ядрени ракети в Европа ще унищожат… САЩ!

Свят

Миналият четвъртък, 19 септември, Владимир Путин изпрати послание до САЩ и столиците на няколко държави, включително и на всички, които са членове на НАТО.

Той се обърна и към Общото събрание на ООН като предложи в прав текст, САЩ и НАТО да спрат разполагането на ядрени ракети със среден и малък обсег в Европа и други региони на света. Това съобщава уважаваната руска информационна агенция РИА Новости.

Отбелязва се още, че посланието е получено и от ръководителя на външното министерство на Европейския съюз Федерика Могерини и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

„Призоваваме ви да подкрепите нашите усилия в полза на това,  САЩ и НАТО да спрат разполагането ядрени ракети със среден и малък обхват на действие в страните от Европа и други региони на света“, се казва в посланието на руския лидер.

От посланието на Владимир Путин се вижда още, че дори и без Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег, Русия е готова да се договаря със САЩ и НАТО, относно необходимите мерки за осъществяване на технически проверки на територията на  Русия и страните от НАТО, които категорично да пресекат възможностите за разполагане на такива ракети в Европа и света, отбелязва изданието.

Ето това е, което е важно за нас, европейците и за държавите по света, понеже засяга колективната сигурност, която в момента е заплашена от САЩ и нейните сателити в НАТО. Не речта на Доналд Тръмп за „суверенните“ държави е важна, понеже ние добре знаем колко струва така наречения суверенитет на държавите, особено когато са в капана на САЩ, ЕС и НАТО. Тогава суверенитет имат само САЩ и никой друг.

За нас е важно, че Русия полага всички усилия, за да спре разполагането на американски ядрени ракети в Европа и другите региони на света. И не защото Русия не може да се защити. Русия си има стабилна защита. Но при евентуален конфликт в Европа с използването на ракети със среден и малък обхват на действие, Москва няма да има време да реагира по друг начин, освен като унищожи напълно местата и базите, откъдето се изстрелват тези ракети.

А това означава, че САЩ ще превърнат европейските страни в мишени на ядрен удар. И Европа ще бъде унищожена, защото Вашингтон продължава да разполага ядрени ракети на територията на стария континент, като заплашва Русия и нейните съюзници. Владимир Путин неслучайно отправя това свое предупреждение към лидерите на европейските страни, към САЩ, ЕС и НАТО. Защото от тях зависи дали ще я има Европа или не.

Това предупреждение на руския държавен глава, по индиректен начин напомня и на Белия дом, че ако наистина американците се опитат да започнат такава война, то заедно с Европа ще изчезне и Америка. Понеже Русия вече разполага с такива оръжия, които не могат да бъдат спрени от американската противовъздушна отбрана. Владимир Путин го каза преди няколко месеца и в прав текст: „Никой от върхушката на САЩ няма да се спаси, дори да се заврат под земята в техните бомбоубежища“.  Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *