Военен експерт на Bild съобщи за бомба от ада, с която руските сили разбиват укрепленията на ВСУ

Свят

Руските военни разпространиха в интернет информация, за която се твърди, че е моментът на използване на тритонната бомба ФАБ-3000 М-54 с управляем модул за планиране и корекция, пише анализаторът на Bild Юлиан Рьопке.

Днес такава бомба е пусната върху укрепен пункт на ВСУ в село Липци, Харковска област. Според него това е първото бойно използване на бомба от такъв калибър с УМПК в историята на човечеството.

„Референтният радиус на непрекъснато разрушение при ФАБ-3000 е 230 метра, а фрагментите запазват убийствената си сила на разстояние 1240 метра“, пише той, цитиран от „Фокус“.

Експертът по анализ на отворени данни Юлиан Рьопке твърди, че тази въздушна бомба е ударила сградата на „Новата поща“, която е превърната в укрепен пункт на ВСУ.

„3-тонната тежка бомба е паднала на 15 метра от сградата и е причинила сериозни щети, дотолкова, че от сградата вече не е останало почти нищо, а от съседните сгради са останали само скелети. Такива бомби се използват от руските сили за пълно разрушаване и на най-здравите украински военни укрепления“, пише той.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *