Държавите се ВДИГАТ срещу Брюксел! Защо МЪЛЧИ Борисов?!

България отблизо

Борисов отново се сниши.

Това прави винаги, когато трябва да вземе важно решение. И това не са министерските оставки.

Виктор Орбан се опълчи срещу диктата и тиранията на ЕС. Той отказа да приема бежанци, а в отговор еврочиновниците го лишиха от глас в в Съюза. Веднага до Орбан застанаха Чехия и Полша и казаха, че всяка страна в ЕС е суверенна и не могат да й се налагат решения, които народът не одобрява.

В Евросъюза зрее бунт, а премиерът ни трябва да вземе страна. Мълчанието не е никак в негова полза.

Но как да вземе, като Юнкер го прегръща, Меркел го целува, а Макрон лично ме доведе жена си да се видят край морето?

Как да реши какво да направи, когато могат да му резнат кранчето за магистралите, а по този начин и да спрат да си затварят очите за кражбите?

В голяма дилема е нашичкият. В огромна! Сърцето му се къса между лоялността към големите, което го крепят и народа, който крещи – подкрепи Унгария, докажи, че си мъж!

Компромисното решение май вече е взето.

Новият пудел на премиера – Волен  услужливо излезе пред парламента с декларация, че трябва да подкрепим унгарските си братя. Още снощи се изказа и кандидатът за сърцето на Баце – Марешки.   Той също призова да подкрепим Унгария, тъй като всяка страна има право да взима решения какво да прави със суверенитета си.

Сега Борисов вече има оправдание. Те му го осигуриха. Ще вдигне едно телефонче на Меркел, ще й каже притискат ме, а у нас социалният мир малко се клати, та ще изляза с една декларация, че съм с Унгария, ама вие не се притеснявайте. Знаете, че съм ваш човек.

Ще се осмели ли наистина?

Ще заяви ли, че интересите на България са над тези на ЕС?

Или ще смънка нещо половинчато от типа на – ние сме членове на ЕС и трябва да спазваме правилата, защото са еднакви за всички, но Орбан има нашата подкрепа. И така хем вълкът сит, хем агнето цяло.

Борисов има претенциите да е държавник от висша класа и голям мащаб. Нарича всички в съюза с малките им имена и демонстрира, че е стълб на мира и стабилността в съюза.

Ние обаче искаме да докаже, че преди всичко е българин и един път да постави българските интереси пред европейските. Изтърва „Южен поток“, сведе глава като послушно кутре за АЕЦ „Белене“ предаде ни и ни продаде сума ти пъти!

Сега обаче няма избор.

Ще признае ли пред всички, че сме роби на ЕС и нямаме думата за нищо?

Че сме послушни и безгласни овце?

Или пак ще направи чупка в кръста пред Меркел и ще ни предаде?

Чакаме да видим!

Автор Станислава Славова, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *