„Възраждане“ искат по 100 лева за всички пенсионери

България отблизо
Предизборно от „Възраждане“ показват щедрост. На фона на разпалени разговори от вчера между ГЕРБ и Министерството на финансите в лицето на министъра в оставка Асен Василев дали трябва да се раздадат на най-затруднените пенсионери великденски надбавки от 75 лева или това е „предизборен“ лупинг, от партията на Костадин Костадинов дадоха съвсем различна оферта.

Те предлагат всички пенсионери в държавата да получат по 100 лева добавка за предстоящите празници. „ Предложението ни е във връзка с това, че от ГЕРБ – ДПС – СДС внесоха предложение, което казваше, че всички пенсионери под линията на бедността трябва да получат по 75 лева добавка за великденските празници. Това заяви пред журналисти в парламента депутатът от „Възраждане“ Георги Георгиев, предаде Novini.bg.

 

Ние от „Възраждане“ казваме – защо само пенсионерите, които са под прага на бедността? С какво, например, един пенсионер, който има пенсия от 528 лева, която е с 2 лева повече от прага на бедността, не заслужава да получи великденска добавка? Да не би този пенсионер да е по-малко беден от останалите? Затова ние от „Възраждане“ искаме да коригираме тази дискриминация и несправедливост, посочи Георгиев.

 

Много е важно да се уточни, че предложението на ГЕРБ – ДПС не е подкрепено финансово, докато ние от „Възраждане“ сме внесли предложение, с което казваме откъде ще дойдат средствата за добавките както за Великден, така и за Коледа. Казваме, че от сметката на Допълнителното задължително пенсионно осигуряване от април до края на годината да се прехвърлят към сметката на Държавното обществено осигуряване. Така в сметката на ДОО ще постъпят над 1,5 млрд. лева, с които средства ще се подсигурят тези пари за добавки към пенсиите и също така ще остане 1 млрд., който ще покрие част от големия дефицит в ДОО, обясни депутатът.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *