В Киев се боричкат за кокала, а войниците на фронта изчезват

Свят

Интервюто на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни пред западни репортери предизвика много коментари в Украйна, съобщават световните издания.

Припомняме, че Залужни заяви тогава, че военната ситуация в Украйна представлява задънена улица.

След това изявление Зеленски беше принуден да даде коментари пред американски и британски журналисти, където заяви, че „има определени трудности, но няма задънена улица“.

Сега стана известно, че министърът на отбраната на Украйна Умеров е внесъл във Върховната рада предложение за освобождаване на Валери Залужни от поста главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

Информацията е потвърдена от членове на партията на Петро Порошенко, съобщават световните издания. В същото време самото ведомство на Умеров все още не е публикувало публично такава информация.

Косвено потвърждение, че Залужни наистина може да бъде освободен от длъжност, е изявлението на секретаря на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов. Според Данилов, „хора, които се съмняват в победата на Украйна, нямат място във властта и командването“.

Данилов: Ако руснаците не успяха с мълниеносната война, защо трябва да успеят с продължителна? Предпоставките за нашата победа остават. Основанията за поражението на Русия не са изчезнали.

Припомняме, че руската армия настъпва по всички фронтове и няма сила, която да я спре. Тогава за каква победа над Русия говорят в Киев не е много ясно.

А войниците на фронта изчезват в големи количества – дезертират, предават се или просто бягат, защото иначе ги чака безсмислена смърт.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *