Габриела, обвинена в удушаването на Пейо, с шокира с първи думи на свобода: Не съм убийца, те отвлякоха децата ми

България отблизо

След три месеца зад решетките Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Пеева, обвинена за смъртта на съпруга си Пейо Пеев.

Заедно с майка ѝ Красимира Трифонова те бяха задържани през януари, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша.

 

За да я пусне под домашен арест,   съдът прецени, че на свобода Пеева няма опасност да се укрие или да извърши престъпление. Магистратите отчетоха и факта, че тя е майка на две невръстни деца.

Най-тежко решението приеха близките на убития Пейо Пеев, които се надяват прокуратурата да внесе делото и то да се разгледа в съда по същество.

За първи път пред медиите говори и самата Пеева. Тя каза, че е невинна, но отказа да коментира подробности около убийството. Обвиняемата ще търпи домашен арест с електронна гривна в апартамент в столичния квартал „Изток”.

Пеева влезе в съдебната зала под конвой и безмълвна. И излезе с мярка за неотклонение „домашен арест”. Срещу решението на съда остро реагира бащата на убития Пейо.

„Тази майка не е мислила за децата си, когато е слязла да убива. Тя е прикривала. Цяла нощ е ровила в телефона на моя син. Моя син го няма. Тя се бори за деца, които е неглижирала”, подчерта Орлин Пеев.

Сега родителите на Пейо се грижат за двете деца на обвинената. Пейо и Габриела имат 6-годишно дете и въпреки че сключили брак, преди убийството му живеели разделени. Междувременно Габриела родила и второ дете, но за бащинството му се бори бившият депутат от ПП Велико Минеков.

Адвокатите на Габриела определиха решението на съда като справедливо.

„Габриела Славова не е убийца. Тя е майка на две невръстни деца. Тя е получила мозъчен инфаркт, едно много коварно заболяване, което оставя рецидиви”, каза адвокатът на обвиняемата Димитър Вълков.

В късния следобед служители на „Съдебна охрана” конвоираха Габриела до адреса ѝ в столичния квартал „Изток”, където ще бъде под домашен арест. Преди властите да ѝ сложат гривна за проследяване, тя каза, че иска да гледа децата си и отказа да коментира убийство.

„Аз съм невинна. Не съм извършила нищо и съм обвинена в нещо, което не съм сторила. Излязох, за да си гледам децата. Благодаря на правосъдието! В България има правосъдие. Благодаря на българския съд! Важното в момента е децата ми, както бяха отвлечени, така да бъдат върнати при мен”, обясни Пеева.

Tagged

1 thought on “Габриела, обвинена в удушаването на Пейо, с шокира с първи думи на свобода: Не съм убийца, те отвлякоха децата ми

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *