Ген. Шивиков разкри ще победи ли Русия, кога ще свърши войната и какво ще стане с украинската армия!

Свят

Русия слага край на 8-годишната гражданска война на територията на Украйна. Русия не е агресор в този конфликт, който се провежда от 24 февруари. 

Крайният победител ще бъде Русия и ще постигне своите цели. Губещият за съжаление е украинският народ, за съжаление. Аз съчувствам и съм съпричастен към техните страдания, както и към мъката, която изпитват невинните жертви, които се дават от украинския народ, защото техният политически елит ще се спаси, той се е подготвил. Те са евакуирали техните членове на семействата.

Това коментира бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков при гостуването в Евроком.

„Властта в Украйна осъзнава, че й наближава краят и виждаме разнопосочните послания на президента Володимир Зеленски, който в зависимост от неговото душевно и психическо състояние един ден казва, че е разочарован от НАТО и се чувства предаден и изоставен от западния свят, друг път ги призовава да му помогнат. Той съжалява вътрешно, че се е доверил и че е въвлякъл в този конфликт своя народ“, коментира ген. Шивиков.

„Другите, които осъзнават, че им остават броени дни, това са бившите паравоенни формирования, сега наименувани „Национална гвардия“, съставени изцяло от доброволци и крайни националисти.

Огромната част от тях нямат нищо общо с Източна Украйна, повечето от тях са от Западна Украйна. Те знаят какво вършиха през тези 8 години, в които има хиляди видеоматериали, с които се гордеят, и показват какъв геноцид са провеждали спрямо своя народ в Донбас, т. нар. Донецка и Луганска народни републики, убийства, изнасилвания, издевателства върху онази част на украинския народ, която се определя като рускоговорящи и с руски етнически корени. Те живееха в мир с цялото общество, но след преврата, който беше извършен с помощта на САЩ през 2014г., започна геноцидът“, коментира още генералът.

„Зеленски е трябвало да знае какво го чака, иначе не е добър знак за него, въпреки че той идва от съвсем други среди. Той не е професионален политик, той е един артист и проявява много добре своите качества по време на своите видеообръщения“, каза още той.

„Ако НАТО предприеме стъпки на решимост като затваряне на въздушното пространство, те ще си сложат „въжето на врата“ и ще предизвикват Третата световна война. Много добре го осъзнават, защото всички неолиберални лидери, начело със своя патрон САЩ, обявиха, че не подкрепят Зеленски за затваряне на въздушното пространство, докато трае конфликтът.

Войната е започнала – активната и горещата фаза се води на територията на Украйна в противопоставянето и воденето на тези сражения между руската армия и украинските националистически батальони. Редовната украинска армия не води активни бойни действия, тя е в пасивна роля, почти е обградена – едната в близост до Донбас, а другата между Донбас и Киев и е въпрос на дни да свалят оръжието“, коментира ген. Шивиков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *