Георги Марков съсипа Евросъюза с въпроси

България отблизо

Тези дни един млад български министър на име Пеканов публично се кахъри, че от Брюксел през ден му звъняли и го питали – ще има ли контрол над главния прокурор!?

Не е ясно кой е този хубавец от Брюксел, дето задава подобен идиотски въпрос на български министър. България не е колония и по чл. 4 от Лисабонския договор има своята конституционна идентичност, на която винаги може да се позове. Този коментар прави конституционният съдия Георги Марков пред Епицентър.

 

Съдията дава и конкретни разяснения.

„Според българския основен закон прокуратурата е част от съдебната власт, която е независима. При това има решение на българския Конституционен съд от 2021 г., че главният прокурор не е безконтролен“.

По думите му време е да попитаме и ние нещо Брюксел.

„Примерно, как Урсула е сключвала договорите за ваксини по време на ковид-чумата, за което тревога изрази Европейската сметна палата?

И защо Кьовеши, свалена от Конституционния съд на собствената си страна за злоупотреба с власт в Румъния, бе уредена от Сорос за Европейски главен прокурор?

И защо ляво-зеленото неолиберално мнозинство в ЕП гласува, че има македонско малцинство в България и ни задължи да приемем Истанбулската конвенция въпреки, че е кремирана от КС на България?

Никой български държавен мъж не попита брюкселските бюрократи защо мълчаха за незаконния арест на лидера на опозицията в България – Борисов. Нали са за върховенството на правото?

Защо мълчат, че НПО на Сорос в България вършат политическа дейност, която Конституцията им забранява и т. н?

Защо никой нашенски държавник не изрази загриженост за върховенството на правото в Германия и Франция?

Тези две държави не могат да осигурят в страните си най-важното – живота и здравето на своите граждани, заради миграцията на ножа. Клането на християни с ислямистки мачети продължава поголовно. Отрязаха главите на свещеници и то в храма, убиват учители, полицаи, малолетни.

Кого попита Меркел, за да покани МИГРАНТИТЕ и те преминаха незаконно границите на суверенни държави в Европа?

Защо западните лидери толерират джендър-идеологията в училищата и пр.?

Българи тотално загуби суверенитет – клекна пред Брюксел бетер пред Москва по времето на Съветския съюз, когато поне публично не се разчу, че съветските другари през ден са ни командвали по телефона.

Новият посланик на САЩ в Унгария отправи критики в изданието „Политико“ към унгарското правителство, зад което стоят над 2/3 от унгарците. Последва незабавна реакция!

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви: „Няма никакво значение, какво мисли американският посланик за вътрешно-политическите процеси в Унгария. Никой не може да ни казва как да живеем! Тази епоха свърши!“

„Е, кога и у нас някой министър ще каже същото?“, пита риторично съдия Марков.

Tagged

1 thought on “Георги Марков съсипа Евросъюза с въпроси

  1. България ще влезе отново в коловоза на уважаваните и суверенни държави само след като изхвърли всички нпо -та на сорос от България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *