ГЕРБ захапа стръвно и дружно президента Радев! Ето я истината чии интереси настъпи и как искат да го елиминират. Ще позволим ли?

България отблизо
Румен Радев поиска  съд, конфискация на имуществото и затвор за всички властимащи, които са били замесени в корупционни сделки.

„Вече ясно заявих, че „Апартамент гейт” е само началото и вододел накъде ще вървим. Не можем да градим модерна България, ако оставим нещата постарому – да се вихри безнаказаност и беззакония. Трябват съд, конфискация, връщане на пари. Виждате, че премиерът всяка седмица събира пряко подчинените му служби и компетентни органи. И както се ровят в кофите за боклук за контрабандни цигари, е време да се заровят и в задграничните офшорни сметки, в имотите и фирмите на политици чрез подставени лица”, заяви  Радев.

 

Той коментира и изказването на турския посланик за задълбочено изучаване на турския език: „Всеки опит за намеса отвън в българската образователна система, в българското семейство, за нашата история, за нашия език, за това как да възпитаваме децата си трябва да бъде пресичан решително и безкомпромисно”.

 

Държаният глава каза още, че преди дни президентът на Германия му е изпратил писмо, в което изразява радостта си от факта, че България е на път да привлече стратегически световен производител на автомобили.

Срещу тези думи скочи целият ГЕРБ като един, плюс Плевнелиев, който се изразява като острие на партията.

„Корупцията е навсякъде около нас –  и в държавния, и в частния сектор. Но когато става въпрос за държавния глава, за етап на развитие, в който ние се нуждаем от стратегически инвестиции, най-малкото, когато се говори за корупция, трябва да се дават и конкретни примери и да се иска върховенство на правото  и да се пожелае от страна на държавния глава една работеща система. Такива тежки думи от негова страна ни подреждат в съвсем друга лига, за съжаление”,  още Плевнелиев.

 

Той подкрепи призива на президента Румен Радев да се разследват офшорните сметки на политиците. „Точно така трябва да се действа – да се бръкне дълбоко и да се извади истината, но е добре държавният глава да погледне и към себе си и към собствения си екип.“

По думите му държавния глава трябва да говори за проблемите, но трябва да говори и за успехите. Когато държавният глава всеки ден руши името на България, няма как да ни се получат нещата, каза Плевнелиев. Според него в ГЕРБ се направи опит да бъде решен проблемът “апартаментгейт”.

За кои успехи да говори Радев?

За стотиците хиляди болни, стотиците хиляди бедни?

За превиващите гръб за жълти стотинки?

За изгонените немили-недраги в чужбина?

За несъществуващите инвестиции?

За продажбата на България на парче?

Кажи, Плевнелиев, кажи, подскажи нещо хубаво, което се случва в родината ни.

Ние не го виждаме, как да го види президентът?

1 thought on “ГЕРБ захапа стръвно и дружно президента Радев! Ето я истината чии интереси настъпи и как искат да го елиминират. Ще позволим ли?

  1. тая плевел не я споменавайте,боклуците трябва да се чистят,троскота също

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *